Verbeter levenskwaliteit van Keniaanse boeren met zonne-energie

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 4.150 (71%)

Wij zijn Lucia, Harm & Madelon. Alle drie zijn we bachelorstudenten en samen vertegenwoordigen we drie verschillende Nederlandse universiteiten en drie verschillende studierichtingen: ontwikkelingsstudies, werktuigbouwkunde en bestuurskunde.  In November gaan we voor drie maanden naar Kenia om aan een project bij te dragen voor de sociale onderneming Agsol als onderdeel van de minor Entrepreneurship & Development aan de TU Delft en we vragen uw hulp om onze positieve impact zo groot mogelijk te maken.

Het doel van Agsol is duurzame energie en productieve landbouwinnovatie te combineren om de levenskwaliteit van boeren en families in afgelegen gebieden te verbeteren. Deze missie is vandaag de dag relevanter dan ooit; het aantal mensen met ondervoeding is de laatste jaren wereldwijd gestegen en 9% van de wereldbevolking leeft met ernstige voedselonzekerheid (FAO). Door de toennemende druk van de klimaatcrisis, de stijgende gasprijzen en COVID-19 op landbouwpraktijken en voedselzekerheid is uw bijdrage van groot belang. 

Daarnaast krijgt de donateur met de hoogste donatie een schilderij geschilderd door onze eigen Lucia in het thema van onze bestemming.

Help ons de levenskwaliteit van kleine Keniaanse boeren te verbeteren en doneer! 

Ontzettend bedankt, 

 

Madelon, Harm & Lucia

Voor meer informatie over Agsol kunt u een kijkje nemen op hun site: https://agsol.com/. Mocht u vragen hebben over ons project, kunt u contact met ons opnemen via M.S.S.vanderHelm@student.tudelft.nl

Agsol is een start-up in Nairobi, Kenia, die maalmachines op zonne-energie ontwerpt en produceert. Deze maalmachines worden o.a. gebruikt om basisvoedsel zoals mais, sorghum en gierst te verwerken. Hun nieuwste Micromill is de meest betaalbare en energie-efficiënte maalmachine ter wereld. Wereldwijd hebben bijna een miljard mensen geen toegang tot elektriciteit, waarvan het merendeel van deze groep voor hun levensonderhoud afhankelijk is van de landbouw. Dit betekent dat investeren in verbeterde landbouwtechnieken de beste manier is om de economische situatie van deze mensen te verbeteren.

  • Door de zonne-energie-installatie, die bij de maalmachine hoort krijgen mensen, die off-grid leven toegang tot energie. Het kan hierdoor bijdragen aan economische groei en een betere levensstandaard.
  • De machines van Agsol kunnen dorps economieën stimuleren. De maalmachines genereren inkomsten door de betaling voor maaldiensten en leiden tot een hogere productiviteit. Zo helpt deze machine bij de bestrijding van armoede.
  • Op het platteland zijn de mensen voor hun levensonderhoud afhankelijk van het voedsel dat zij verbouwen, maar zij moeten het ook verwerken voordat zij het kunnen eten. De Agsol-machines kunnen  essentiële voedingsmiddelen 50 keer sneller verwerken dan een mens dat zelf kan. Zo draag dit product bij aan voedselzekerheid.
  • Vrouwen en meisjes zijn vaak verantwoordelijk voor huishoudelijke taken zoals het verwerken van voedsel. Het gebruik van een maalmachine bespaart hen veel tijd en leidt tot de empowerment van vrouwen, omdat ze nu tijd overhouden om zich bezig te houden met andere economische en sociale activiteiten.

Agsol is een start-up en streeft ernaar om de behoeften van zijn klanten nog beter te leren kennen. Het is voor het voortbestaan van Agsol van cruciaal belang dat er meer informatie verzameld wordt over klanttevredenheid, manieren waarop de maalmachine verbeterd kan worden, en potentiële nieuwe markten.Tijdens ons project zullen wij klanten van Agsol op het platteland van Kenia bezoeken en interviewen om hun ervaringen en behoeften wat betreft de maalmachine beter in kaart te kunnen brengen. Deze data is belangrijk voor Agsol om ook in de toekomst een positieve impact te kunnen blijven maken. Daarom kan uw bijdrage een verschil maken voor alle huidige en toekomstige gebruikers van Agsol’s duurzame innovatie, die de kracht heeft om levens te veranderen.

Het geld dat we ophalen met deze crowdfunding, zal niet worden gebruikt voor de productie van de maalmachines. Ook zullen we onze persoonlijke reiskosten zoals ons appartement in Nairobi en de vlucht naar Kenia zelf betalen. Uw bijdrage zal uitsluitend gebruikt worden voor ons veldwerk voor de marktanalyse, die onder andere bestaat uit reizen naar gebruikers van de maalmachines, die veelal in afgelegen gebieden wonen.

Met ons streefbedrag kunnen we ongeveer 4 weken veldwerk doen. Het bedrag van 4150 euro is gebasseerd op de kosten van ongeveer 150 euro per dag om het veld in te gaan (een schatting van Agsol). Deze kosten bestaan uit de huur van een auto, accommodatie en in sommige gevallen een vertaler. De overige 2 maanden van ons project zullen we vanuit het kantoor van Agsol in Nairobi werken.

Wat zijn onze doelen?

Dit zijn enkele van onze doelen voor onze tijd in Nairobi:

  • Identificeren van belangrijke klanten
  • Klanttevredenheid vaststellen en identificeren van toekomstige strategieën om klanttevredenheid te verhogen
  • Agsol met advies voorzien welke nieuwe markten ze kunnen bedienen met hun product
  • Bedenken van een strategie om de marketing van Agsol te verbeteren
  • Het schrijven van een adviesrapport voor Agsol over hoe ze hun bedrijf kunnen verbeteren