BECDC Aquaponics

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 3.500 (109%)

Wij zijn Bram, Nicolas, Eva en Filip, vier studenten van de Technische Universiteit Delft. Samen met de Cape Peninsula University of Technology zijn wij zes maanden bezig om het Belhar Early Childhood Development Centre (BECDC) in Kaapstad te ondersteunen in zijn groei en te verduurzamen als onderdeel van de minor International Entrepeneurship and Development. 

Het BECDC bevindt zich in het township Belhar in Kaapstad, gedomineerd door armoede, criminaliteit en drugsgebruik. Het biedt een veilige haven aan jonge kinderen van 1 tot 6 jaar oud waarin zij elke dag van de straat gehouden worden, voorbereid worden voor het lager onderwijs en elke dag drie gezonde maaltijden krijgen, iets wat thuis alles behalve een garantie is. 

Wat het BECDC interessant maakt is dat er sinds 2011 in samenwerking met de Cape Peninsula University of Technology een Aquaponics / Hydroponics systeem is aangelegd. Aquaponics en hydroponics zijn beide methoden om gewassen te verbouwen met een zeer laag watergebruik. In het eb en vloed systeem met groeibedden en visvijvers wordt water gecirculeerd, waarbij voedingsstoffen van de uitwerpselen van vissen de gewassen voeden. Het verschil tussen Aquaponics en hydroponics is dat er bij hydroponics geen vissen worden gebruikt maar handmatig biologische voedingsstoffen worden toegevoegd. Hierdoor produceert het BECDC genoeg voedsel voor de kinderen en om extra te verkopen aan onze klant Pure Good Food. Daarnaast is het systeem duurzaam door zijn efficiënte watergebruik, iets dat ontzettend belangrijk aangezien het droge klimaat. 

Ons doel is om het BECDC te ondersteunen in zijn missie om de inkomsten uit de gewassen te laten groeien en zo ook op lokaal niveau een positieve sociale impact te hebben. Uiteindelijk hopen we dat dat zal leiden tot een verbetering van het sociale welzijn van het township Belhar!

 

Wat gaan wij doen? 

  • Experimenteren met verschillende gewassen
  • Experimenteren met LED lichten in een binnen systeem
  • Het verbouwen en drogen van kruiden waarvan een kruidenmix gemaakt kan worden en vanuit daar een product ontwikkelen dat uiteindelijk misschien ook in Nederland verkocht zou kunnen worden.

 

Wat hebben wij hiervoor nodig? 

- Uitvoeren experimenten en verbouwen kruiden - 500 euro.

- Ontwikkeling uiteindelijk product - 750 euro.

- Aanleggen groeibedden binnen systeem en LED lichten  - 500 euro. 

- Drooginstallatie kruiden aanleggen - 500 euro. 
- Uitbreiding systeem - 1000 euro.

- Overige kosten - 250 euro.

Totaal bedrag: 3500 euro.

 

Rewards

€ 10

Update - Krijg updates van ons project. Je zal alles meekrijgen van de kids, werknemers en ons!

€ 25

Adopteer eigen plant - Adopteer je eigen plant en krijg de ontwikkeling van de plant volledig mee.

€ 100

Adopteer eigen groeibed - Adopteer een eigen groeibed, wij zullen een naamplaatje met een optioneel persoonlijk bericht maken en deze bij je groeibed zetten.

€ 200

Verbind je bedrijf of instelling met het BECDC! - Je zal te zien zijn in Belhar, op de social media en op de website als partner. 

 

 

Bekijk alle

Update!

28-12-2021 | 13:34 Beste donateurs,   We hopen dat jullie allemaal een hele fijne Kerst hebben gehad en willen jullie hierbij een update geven over ons project! We hebben afgelopen weken namelijk een aantal grote stappen gemaakt. Direct nadat de crowdfunding actie gesloten was hebben we de benodigde materialen gekocht voor het aanleggen van een extra hydroponics systeem. Hieraan hebben we wederom 5 groeibedden aangesloten, waardoor we nu 15 groeibedden hebben in plaats van 10. Omdat de eerste 10 groeibedden al wat langer werken, hebben we deze vorige week ook voor het eerst kunnen oogsten. We hebben van het geld van de crowdfunding een dehydrator gekocht om de kruiden die we verbouwen in te drogen. We maken hier een kruidenmix van en zullen dit verkopen. Hiermee zal het kinderopvang centrum winst kunnen maken wat weer gebruikt kan worden om gezond eten en spullen voor de kinderen te kopen.  De hydroponics systemen doen het erg goed en de planten groeien erg snel. We zullen komende weken veel kunnen oogsten. Daarnaast zullen we ons bezig houden met het realiseren van de kruidenmix en de vormgeving van dit product. We zullen jullie snel weer een update geven over onze voortgang.  Voor nu wensen wij jullie nog hele fijne feestdagen, en jullie zullen snel weer wat van ons horen in het nieuwe jaar!   Bram, Filip, Nicolas & Eva
Lees meer