Indonesia Biru Foundation x Coral Connect

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.000 (75%)

Red het Indonesische Koraalrif - Jouw Hulp is Cruciaal!

 

Welkom bij ons initiatief om het koraalrif rondom Lombok en de Gili eilanden te herstellen en beschermen. Wij zijn Cas, Vince, Sara en Maurits, en samen met de TU Delft werken we nauw samen met de Indonesia Biru Foundation om dit dringende probleem aan te pakken. Indonesia Biru Foundation (IBF) is opgericht in 2020 en is een onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met koraalrifonderzoek, -restauratie en de ontwikkeling van kustgemeenschappen. 

Wist je dat sinds de jaren 50 meer dan de helft van 's werelds koraalriffen is verdwenen? Als deze trend zich voortzet, zal tegen 2050 meer dan 90% van de riffen zijn uitgestorven of ernstig beschadigd zijn. Dit heeft verstrekkende gevolgen, niet alleen voor het  leven onder de zeespiegel maar ook voor de mensheid zelf. Koraalriffen voorzien namelijk bijna een miljard mensen van inkomsten, voedsel, medicijnen, toerisme en bescherming tegen woeste golven. 

Waarom is jouw hulp zo cruciaal?

IBF heeft de expertise om koraalriffen te herstellen, maar we hebben jouw hulp nodig om de benodigde apparatuur aan te schaffen. Deze gespecialiseerde aquaria stellen ons in staat om het klimaat volledig te controleren, waardoor jong koraal kan groeien. Zodra ze sterk genoeg zijn, worden ze teruggeplaatst in de zee, waar ze in hun natuurlijke omgeving verder zullen gedijen. Wij zullen in het zuiden van Lombok een nieuw onderzoekslab oprichten, om ook daar het rif te herstellen en de kennis en expertise uit te breiden naar de rest van het eiland!

We hebben in totaal €2000 nodig, waarvan €1500 zal worden besteed aan de het nieuwe onderzoekslab en de overige 500 euro aan campagnes en workshops om de lokale bevolking bewust te maken van het belang van het koraal.

Help ons om het koraalrif in Indonesië te redden. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde. Samen kunnen we een positieve impact maken en een levenslijn bieden aan dit prachtige ecosysteem. Doneer nu en maak het verschil!

Volg onze missie op Instagram! @CoralConnectLombok: connecting minds and reefs for a better future!

 

Connecting minds and reefs for a better future!

Instagram:

@CoralConnectLombok

@IndonesiaBiruFoundation

E-mail: casgravenberch@hotmail.com

 

Of stuur ons een bericht op LinkedIn

Cas Gravenberch

Vince Goelst

Sara Scholten

Maurits Westerhout