Herstel het koraal rif in Indonesië!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.500 (76%)

Wereldwijd is al 50% van het aantal koraalrif verloren gegaan. Indonesië in één van de landen die hier het meest door getroffen wordt. Door de alsmaar stijgende watertemperatuur sterven meer en meer koralen af. Als dit probleem niet wordt aangepakt zullen alle koralen afgestorven zijn in 2050. Dit heeft een enorm effect op het leven onder water. Ongeveer 25% van het zeeleven loopt het risico om uit te sterven. Ook voor mensen heeft het uitsterven van koraal ernstige gevolgen, denk aan inkomen, voedsel en bescherming van de kustlijn tegen golven.

De Indonesia Biru Foundation (IBF) herstelt de koraalriffen door fragmenten van koraal dat al bewezen heeft veerkrachting te zijn bij hogere zeetemperaturen in zogenaamde reeftanks snel te laten groeien. Wanneer het koraal sterk genoeg is wordt het weer terug geplant in de zee, waar het verder kan groeien. Door deze versnelde natuurlijke selectie zullen de koraalriffen beter bestand raken tegen de hogere temperaturen.

Wij zijn Coosje, Quirine, Imke en Steef. Samen met IBF willen wij deze innovatieve en efficiënte methode uitbreiden. IBF is al in het bezit van een simpel lab en enkele reef tanks maar we willen meer! Om de capaciteiten van IBF uit te kunnen breiden is het essentieel om niet meer afhankelijk te zijn van donaties maar daarnaast ook zelf een betrouwbaar inkomen te genereren. Door duurzame duiktrips te verkopen aan de vele toeristen op Lombok, Bali en de Gili Islands en die duikers de mogelijkheid te geven om zelf direct te helpen met het terugplanten van het koraal, creëren we een win-winsituatie.

Met de hulp van uw donatie kunnen we de Indonesian Biru Foundation helpen om een nieuw product te lanceren en daarmee een vaste, duurzame inkomstenbron te generen zodat koralen in Indonesië verder hersteld kunnen worden.

Hier gaan we in op het kostenplaatje van het project. Wij hebben verschillende materialen nodig om het project te laten slagen. Onderstaand is een overzicht gegeven van de belangrijkste investeringen. Op die manier is er een beeld voor u waar uw donatie naartoe gaat en waarom wij uw steun daadwerkelijk voor nodig hebben. 

  • Het plaatsen van het informatie bord ~ 200 euro

IBF wil graag een bord met informatie over de organisatie en de omgeving plaatsen. Op het bord staat ook een kaart van de omgeving. Door middel van een donatie kunt u op het bord komen! 

  • De productie van drukwerk ~ 50 euro

Aan de hand van flyers en brochures zullen wij onze Sustainable Diving Experience op het eiland en in de omgevening om IBF heen promoten. Dit zal vooral in hotels en toeristenwinkels komen te liggen. 

  • Business trips naar de Gili eilanden, Bali en andere dorpen in Lombok ~ 100 euro

Om ons project verder te promoten onder toeristen en duikers van het programma wat wij verkopen, zullen wij ook naar de omgeving om IBF heen gaan om het project meer een naam te geven. De eilanden om Lombok zijn namelijk toeristische trekpleisters en het dus is ook zeer voordelig om deze omgeving ook te bereiken. 

  • Het bouwen van een website ~ 500 euro

Het online netwerk is tegenwoordig zeer belangrijk om informatie te delen en voor toeristen om informatie te vergaren. De website van IBF moet daarom verder ontwikkeld worden om op die manier makkelijker te lezen en te gebruiken zijn. Onze Sustainable Diving Experience zou de voorpagina van de website moeten zijn en er moeten meer foto's en updates op de website.

  • Het 'oppimpen' van de omgeving om IBF ~ 800 euro

IBF heeft nog geen gezellige omgeving waar toeristen kunnen zitten. Door hier aandacht aan te besteden, zullen toeristen en de lokale bevolking sneller om het lab heen gaan zitten. Na de duik is er een plek nodig om de toeristen op te vangen. De muren van de gebouwen om IBF heen zullen ook geschilderd worden zodat IBF online een bekende plek wordt.

  • Materiaal voor snorkellen  ~ 400 euro

Naast het duikmateriaal wat gehuurd wordt, is het handig om een aantal sets om te snorkellen te kopen. 

  • Souvenirs dive experience ~ 500 euro

Dit geld is nodig om een kleine toeristenwinkel op te starten. In deze winkel zullen shirt en andere items van IBF worden verkocht. Ook willen wij de toeristen graag wat extra's meegeven nadat de duik. Een onderdeel hiervan is het aanschaffen van een onderwatercamera om de duikers daarmee vast te leggen.

Ons doel is om in totaal 2550 euro op te halen. Echter is dit niet alleen met crowdfunden en hebben we ook bij een aantal fondsen om financiele steun gevraagd. Op die manier hopen wij ons doel te kunnen behalen. Echter kan dat alleen met uw hulp, dus doneer nu! Elk klein beetje helpt ons dichter bij het doel om IBF verder te laten ontwikkelen, zodat de koralen verder herstelt kunnen worden.