Verbind Delft met Stylos!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 5.000 (100%)

Ter ere van ons 125-jarige bestaan, organiseren wij van D.B.S.G. Stylos het project ‘Bouwen met Delft’. Als studievereniging van Bouwkunde willen wij de stad Delft en studenten van de TU Delft bij elkaar brengen door het collectief bouwen van een kunstwerk, van karton!

Hiervoor heeft de Franse top-kunstenaar Olivier Grossetête een kunstwerk ontworpen dat wij met 150 inwoners, bedrijven en onderwijsinstellingen uit Delft zelf gaan bouwen met kartonnen dozen. 

We hebben al een groot deel van de financiering rond en voor het laatste stukje vragen we jouw hulp. Samen kunnen we dan op 9 mei ons kunstwerk realiseren.

Draag jouw (bouw)steentje bij door nu te doneren en te delen! 

 

Yael von Mengden

lustrum@stylos.nl

Delft is rijk aan verschillende inwoners, bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen. Het sociale karakter van het project laat de inwoners, met elk een andere achtergrond, samenkomen tijdens de workshop-reeks. Door met elkaar de bouwonderdelen te maken, werken ze mee aan het kunstwerk. Zo werken wij samen toe naar het absolute hoogtepunt van de week: het bouwen van het gigantische kartonnen bouwwerk. ‘Bouwen met Delft’ brengt zo de Delftenaren samen.

Tijdens een workshop reeks van 5-8 mei zal elke doos een rol krijgen in het kunst werk. Het absolute hoogtepunt, de constructie van het kunstwerk, zal op 9 mei uitgevoerd worden. Op de dag erna, 10 mei, wordt het kunstwerk weer afgebroken, waarna de kartonnen dozen worden gerecycled. Op beide dagen ben je van harte welkom om mee te bouwen aan het kunstwerk en zo een versterkte band tussen de TU en Delft als stad!

Olivier Grossetête is de bedenker van het sociale project ‘The Participative Monumental Construction’. Hiervoor ontwerpt hij grote kartonnen bouwwerken, die met alleen mankracht in elkaar worden gezet. Gedurende de periode van 5 tot en met 8 mei vinden er workshops in de stad plaats, waarbij de benodigde ‘kartonnen dozen’ gemaakt worden. Onder leiding van Olivier en zijn team zal het bouwwerk door maar liefst 150 deelnemers worden gebouwd. 

 

 

Dit academische jaar viert D.B.S.G. Stylos, de studievereniging van Bouwkunde aan de TU Delft, haar 125e verjaardag.  Stylos is met meer dan 2000 leden een van de grootste en meest actieve studieverenigingen van Nederland. Het full-time bestuur van 7 studenten en ongeveer 120 part-time commissieleden organiseren een grote hoeveelheid aan evenementen door het jaar heen. Dit zijn onder andere informatieve evenementen zoals BAU (Business at University), bedrijvendagen waar studenten in contact komen met circa. 40 bedrijven; een verre architectonische reis van drie weken naar locaties zoals Japan, India en Mexico , maar ook evenementen zoals BkBeats, een kunst- en muziekfestival in de faculteit voor ruim 3000 bezoekers. 

€ 5 Doneren Jouw bouwsteen voor de fundering 'Het Stylobaat' - Met jouw kartonnen bouwsteen kan de fundering 'Het Stylobaat' het gewicht van het kunstwerk dragen. Als dank zal jouw naam zichtbaar zijn bij het kunstwerk. 77 donateurs € 25 Doneren Zuil - Vijf kartonnen bouwstenen vormen samen een zuil, onmisbaar voor het dragen van het kunstwerk. Als dank voor jouw donatie ontvang je een digitale kaart van het kunstwerk. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloning. 21 donateurs € 50 Doneren Het Kapiteel - Tien kartonnen bouwstenen maken samen het kapiteel, een belangrijke overgang tussen het zuil en het dak. Als dank ontvang je een speciaal bedank filmpje. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 9 donateurs € 125 Doneren Architraaf - Met de architraven wordt de basis van het dak gevormd. Als dank ontvang je een exclusieve schets van het ontwerp op 9 of 10 mei tijdens de festiviteiten! Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 4 donateurs € 250 Doneren Voor bedrijven: De Fries - De fries vertelt de betekenis van het gebouw. Elke donateur van dit bedrag ontvangt een rondleiding in de faculteit Bouwkunde en Stylos. Bedrijven en particulieren ontvangen ook hun logo naast het kunstwerk. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 3 donateurs € 500 Doneren Het Dak - Honderd kartonnen dozen dienen als dak met als hoogtepunt de timpaan. Als dank komt jouw bedrijfslogo of naam in de credits van de after-movie van het project. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 1 donateur
Bekijk alle

Bedankt!!

02-05-2019 | 16:14 Lieve donateurs van Bouwen met Delft, We zijn verheugd om te vertellen dat we dankzij jullie kunnen gaan bouwen! Wij zijn ontzettend enthousiast en gaan aanstaande zondag beginnen met het maken van de bouwstenen voor het kunstwerk. Je bent van harte uitgenodigd om langs te komen tijdens de opbouw van het kunstwerk op 9 & 10 mei naast het station van Delft, waar nu het tulpenveld staat. We zijn ontzettend blij dat we het kunstwerk op zo een centrale plek in Delft kunnen realiseren met alle studenten, donateurs en andere inwoners van Delft. Als je je beloning nog niet hebt ontvangen, dan zorgen we daar zo snel mogelijk na de bouw van het kunstwerk.  Nogmaals hartelijk dank voor jouw bijgedragen steentje en tot volgende week!  Stylos
Lees meer