Emergence Delft

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (80%)

Wij zijn Emergence. Het gloednieuwe Dream Team van de TU Delft. 

We hopen een ruimte te creëren op de TUDelft voor playful tinkering, experimenteren en samenwerken tussen allerlei verschillende disciplines. Een team dat kunstwerken ontwikkelt die een andere kijk bieden op de impact van technologie op de samenleving, waarmee kansen ontstaan om te discussiëren en te reflecteren.


Wat we doen 

Emergence is een Dream Team bestaande uit 22 studenten van de TU Delft en 11 kunstacademiestudenten van de Koninkelijke Academie van Beeldende Kunsten. Samen zetten wij ons de aankomende zes maanden vrijwillig in om een 'droom' werkelijkheid te maken. Wij bundelen onze krachten van technische ingenieurs, ontwerpers en kunstenaars om de raakvlakken tussen deze 'branches' te verkennen en zo innovatieve artistieke concepten te ontwikkelen. 

Gedurende de komende zes maanden streeft Emergence ernaar nieuwe media-kunstwerken te creëren om te reflecteren op en te reageren op de digitale samenleving. 

 

Hoe we het doen 

Bij Emergence werken kunst- en technologiestudenten samen aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe artistieke media, waarbij ze gebruikmaken van de expertise van zowel de TUDelft als nabijgelegen kunstscholen. Dit wordt nagestreefd via twee verschillende soorten projecten, de Platform- en het New Media project.

De Platformprojecten zijn gebaseerd op nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek en ontwikkelen kunstwerken die reageren op open oproepen of opdrachtprojecten. Ze duren allemaal één semester.

Aan de andere kant volgt het jaarlijkse New Media project een meer klassieke 'dream team'-benadering met een missie gedreven focus. Het bestaat zowel uit een onderzoeks- als ontwikkelingsfase.

 

Help ons verder!

Aangezien we een gloednieuw team zijn en aan het begin van onze reis staan, hebben we nauwelijks tot geen financiële middelen. We streven ernaar om met jullie hulp via deze crowdfunding campagne geld in te zamelen, zodat we ons Platform en New Media project kunnen financieren en ons team een goede kickstart kunnen geven. 

Het jaarlijkse New Media Project heeft een missiegerichte focus. Het bestaat zowel uit een onderzoeks- als ontwikkelingsfase. De onderzoeksfase, die loopt van februari tot juli, heeft als doel een nieuw artistiek medium te creëren dat voortbouwt op het huidige onderzoek van de TU Delft. 

Met het New Media Project ontwikkelen we dit half jaar een infraroodprojector (zie visual) die in staat is om onzichtbare projecties te creëren. Via een camera kunnen we ze visualiseren, waardoor een nieuwe vorm van Augmented Reality ontstaat. Hierdoor vervaagt het onderscheid tussen wat virtueel is en wat echt is, en dit inspireert onderzoek naar de onwaarneembare lagen van onze wereld.

Uiteindelijk streven we ernaar deel te nemen aan de jaarlijkse Prix Ars Electronica, 's werelds meest bekende competitie voor mediakunst. Ook zullen wij onze installatie ten toon stellen op Highlight Delft 2024. 

Voor meer informatie over onze expositie en competitie: 

ARS electronica
https://ars.electronica.art/news/en/

Highlight Delft
https://www.highlightdelft.nl/?lang=nl

De Platform projecten draaien volledig om nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek. De projecten verkennen het kruispunt tussen artistieke en technische disciplines en bieden een ruimte voor experimenteren en ontdekken. Gedurende een enkel semester zullen de Platform-projectteams allemaal een volledige onderzoeks- en ontwikkelingscyclus doorlopen.

Op dit moment bevindt ons eerste Platform project zich in het eerste halfjaar. Het team heeft ervoor gekozen om het onderzoeksterrein van 'Neuroscience' te verkennen en zo de complexiteit van de hersenen in een artistieke context te belichten. Binnen de neuroscience zal het platform-team de intersectie tussen kunst en techniek op het gebied van Human Cognition onderzoeken.  

Uiteindelijk zal het platformteam een inzending doen voor de Art of neuroscience competitie in Eye Amsterdam. Ook zullen wij deze installatie presenteren bij ons Platform event in de Aula Delft.  

Voor meer informatie over onze platform-event en competitie: 

Art of Neuroscience competitie: 

https://aon.nin.nl/

Platform event: 

Komen nog updates van 

Kom met ons in contact:

Nora Overhuijs | Operations Manager

emergencedelft@gmail.com 

+316 31 95 01 62

Volg onze ontwikkelen via onze website en sociale media: 

Website | https://www.emergencedelft.nl/

Instagram |  https://www.instagram.com/emergencedelft/

LinkedIn | https://www.linkedin.com/company/98069932/admin/feed/posts/