Dank, met jouw hulp kunnen statushouders beter Nederlands leren

11-02-2018 | 08:55

Beste supporter,

 
Allereerst bedankt voor jouw bijdrage aan ons initiatief! Inmiddels is de crowdfund periode van Engineers for Refugees afgelopen met een eindbedrag van 5.182 euro!! Ons team is hier ontzettend blij mee, omdat wij met jouw hulp ons initiatief draaiende kunnen houden en de huidige integratiecursus kunnen uitbreiden. Wij zijn alle donateurs hier erg dankbaar voor. Vooral het fantastische gebaar van Anka Mulder om haar afscheidscadeau aan ons project te 'geven' waarderen wij van harte.
 
Zoals bekend ging de focus van de crowdfunding uit naar de integratie van vluchtelingstudenten in de Nederlandse samenleving. In de integratiecursus van E4R wordt dit behaald door de taalcursus, maar de meerwaarde van ons programma ligt bij de PLUS-modules en het buddy-systeem.
 
Het opgehaalde bedrag zal dus o.a. gebruikt worden voor het intensiever maken van de PLUS-modules. Dit zijn sociale, culturele en professionele activiteiten die georganiseerd worden door bedrijven, instellingen en/of studenten. Zo worden de deelnemers voorbereid op de arbeidsmarkt en leren zij de Nederlandse cultuur kennen. Door het organiseren van meerdere activiteiten zal een hechtere groep ontstaan en wordt de kans op uitval kleiner. Ook zullen wij de activiteiten beschikbaar maken voor deelnemers van andere taalscholen zodat wij meer statushouders een vliegende start in Nederland kunnen bieden!
 
Ook worden op dit moment de ongedekte kosten van de huidige groep gefinancierd, waaronder de reiskosten zodat de statushouders vier dagen in de week naar hun Nederlandse les op de TU Delft kunnen komen. Wij kunnen met dit eindbedrag zelfs meer statushouders deel laten nemen aan de integratiecursus van E4R.
 
Het laatste deel van het bedrag zal zich richten op het buddy-systeem. Hier worden statushouders van binnen én buiten de cursus gekoppeld aan een student van de TU Delft zodat het leren van de Nederlandse taal speels wordt opgepakt. Ook voor het buddy-systeem zullen meer activiteiten georganiseerd worden om de inburgering van de vluchtelingstudenten te bevorderen. 
 
Enkele voorbeelden van activiteiten die op korte termijn voor de hele groep georganiseerd worden zijn:
- Een buddylunch met culturele quiz over Syrie, Egypte, Irak, Iran en Nederland
- Sollicitatie training gericht op de Nederlandse arbeidsmarkt
- Deelname aan De Delftse Bedrijvendagen (evenement in de Aula)
- Politiek workshop gericht op de naderende verkiezingen
- Rondleiding bij de Tweede Kamer in Den Haag
 
Ben je benieuwd naar het verloop van onze cursus? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief op www.http://engineers4refugees.com/ of houd onze Facebookpagina in de gaten. Ook zal er tijdens Scholars@Risk een lezing gehouden worden op de campus van de TU Delft. Nadere informatie hierover volgt nog. 
 
Tot slot, wil ik je namens het hele team van E4R nogmaals hartelijk bedanken voor de steun aan ons initiatief. Jij hebt voor ons project het verschil gemaakt, omdat nu de ongedekte kosten gefinancierd worden en er meer activiteiten georganiseerd kunnen worden! 
De beloningen en tegenprestaties zijn grotendeels verstuurd, het jaarverslag (bij een bedrag vanaf 100 euro) kun je aan het einde van onze cursus verwachten (juli 2018). Verder kan ons project nog gedeeld worden en is doneren mogelijk tot donderdag 15 februari 2018.
 
Bente Kamp
Externe relaties Engineers for Refugees