Experience Kigezi

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.500 (91%)

Wij zijn drie studenten van de TU Delft: Remko, Stijn en Maxime. Samen met Godfrey Munezero en Seed2Feed zijn wij van plan een kas neer te zetten in de Kisoro regio die de de voedselzekerheid zal verbeteren. 

Godfrey Munzero (28) is een jonge entrepreneur die woont en teelt in de Kisoro regio in Oeganda. Het gebied staat bekend om zijn berggorilla's en de vulkanen. Kisoro is een regio op 1800 m boven zeeniveau. Dit betekent dat de dagen warm zijn en de nachten zijn koud, wat ideaal is voor het telen van tomaten. Godfrey organiseert fietstochten door de regio en had voorheen een kleine kas van 10 bij 5 bij 2.5 meter.

Godfrey zijn doel is om over te stappen naar volledig overkapt telen, iets wat in zijn regio eigenlijk nog niet gedaan wordt. Overkapt telen is beter omdat je dingen kan beïnvloeden zoals de luchtvochtigheid, temperatuur en het minder gebruiken van pesticiden. Godfrey is een biologische boer en hoopt meer boeren in de Kisoro regio te inspireren om over te stappen op beschermde teelt. Naast dat het dus beter is voor het milieu is het namelijk ook een goede manier om betere en voedende groentes te leveren aan de lokale bevolking. Dit zal hopelijk leiden tot betere leefomstandigheden in de regio. Godfrey ervaart de gebruikelijke uitdagingen met betrekking tot (beschermde) teelt van groenten, inclusief het omgaan met bodemvruchtbaarheid, zaadkwaliteit, ziekten en plagen, temperatuur en vochtigheid. Samen met hem gaan wij deze punten oplossen om onze doelen te behalen. Seed2Feed zal ons ook helpen deze doelen te tackelen met behulp van hun kennis over horticultuur en telen. 

Ons plan is om samen met  Godfrey een grotere kas neer te zetten. Deze kas moet 20 bij 8 bij 4 worden. De kas zal zijn eigen water opvangen in een tank. Het overgaan op een grotere kas zal voor Godfrey leiden tot een grotere productie. Hij zal leveren aan scholen, op de lokale markt, aan de supermarketen en aan hotels in de regio. 

Waar gaat uw geld naatoe?

U geld zal gebruikt worden om de kas te bouwen. Denk dan aan het neerzetten van palen en UV plastic maar ook om de zaden te kopen en de inrichting van de kas. Tomaten telen heeft veel aandacht nodig en qua verzorging hebben tomatenplanten vooral behoefte aan een zonnige standplaats en warme, goed bemeste, waterdoorlatende grond. Daarom zijn we ook van plan om met Godfrey een irrigatie systeen en waterpomp aan te leggen. Dit zal er voor zorgen dat zijn tomaten niet alleen in kwantiteit maar ook in kwaliteit beter worden. 

Wat krijgt u er voor terug?

Voor een donatie van verschillende bedragen kan u items cadeau krijgen! Zo gaat het om een mok, een lekker kopje tomaten soep of een zakje tomatenzaden om je eigen plantjes te laten groeien!  

        

€ 15 Doneren Tomatenzaadjes (wonend binnen Delft) - Voor een donatie van 15 euro wordt u een zilveren vriend. Wij willen u graag bedanken met een zakje tomatenzaadjes zodat u zelf thuis een keertje kan proberen om tomaten te telen. 3 donateurs € 20 Doneren Tomatenzaadjes (wonend buiten Delft) - Voor een donatie van 20 euro wordt u een zilveren vriend. Wij willen u graag bedanken met een zakje tomatenzaadjes zodat u zelf thuis een keertje kan proberen om tomaten te telen. Deze prijs is dus wat duurder, echter zit de verzendingskosten bij het bedrag. 2 donateurs € 25 Doneren Tomaten mok (wonend binnen Delft) - Voor een donatie van 25 euro wordt u een gouden vriend. Wij willen u graag bedanken met een tomatenmok die zelf ontworpen is door ons. Zie de foto's voor de design van de mok. Deze wordt persoonlijk bij u thuis bezorgd door Maxime, Stijn of Remko. 3 donateurs € 35 Doneren Tomaten mok (wonend buiten Delft) - Voor een donatie van 35 euro wordt u een gouden vriend. Wij willen u graag bedanken met een tomatenmok die zelf ontworpen is door ons. Zie de foto's voor de design van de mok. Deze wordt bezorgt op u adres. Deze prijs is dus wat duurder, echter zit de verzendingskosten bij het bedrag. 4 donateurs € 100 Doneren Tomaten mok en persoonlijke bedank video van Godfrey - Voor een donatie van 100 euro wordt u een platina vriend. Wij willen u graag bedanken met een tomatenmok. Zie de foto's voor de design van de mok. Ook zal u een persoonlijke bedank video ontvangen van Godfrey. 1 donateur
Bekijk alle

Succesvolle crowdfund campange

15-01-2021 | 16:01 Beste Donateurs, Bedankt voor jullie donaties voor Godfrey zijn kas. We hebben met jullie een bedrag opgehaald van 2296 euro. Dit is een geweldig bedrag waarmee Godfrey zijn droom kan beginnen. Met dit geld kunnen wij nu een kas van 15 bij 8 meter voor Godfrey bouwen. Hiermee zou hij over de komende paar jaren meer kunnen groeien en hopelijk straks nog een kas bouwen naast deze. De beginstappen van het bouwen zijn al in gang gezet en er zullen in de komende weken meer updates volgen zodat jullie op de hoogte kunnen blijven. Uw cadeau's kan u in de komende weken op uw stoep verwachten! Hartelijke groeten,  Maxime, Stijn en Remko
Lees meer