Human Power Team

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 4.000 (64%)

Een wereldrecord neerzetten tijdens de grootste fietsrace ter wereld, dat is ons doel! Wij zijn het Human Power Team bestaande uit 16 studenten van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam en wij nemen van 8 tot en met 14 september deel aan The World Human Powered Speed Challenge in Nevada, Amerika. 

Wij ontwerpen en produceren op de TU Delft de VeloX, een high-tech extreem aerodynamische ligfiets. In Amsterdam zorgen wij onder andere voor op maat gemaakte trainingsschema's voor de atletes. Daarnaast selecteren, coachen en trainen onze teamgenoten van de VU onze atletes die in september gaan racen in de VeloX. Door deze unieke samenwerking vormen wij een bijzonder team dat mens en techniek samenbrengt.

Help ons het record neerzetten!

Om het wereldrecord neer te zetten hebben we jouw hulp hard nodig! Ten eerste moet de door ons ontworpen en geproduceerde VeloX uitvoerig worden getest om deze zo veilig en optimaal mogelijk te laten rijden. Daarnaast is het belangrijk dat onze atletes vele uren kunnen trainen met de fiets. Voor beiden aspecten is het cruciaal om de fiets op zeer hoge snelheden te testen om het wereldrecord, op een topsnelheid van wel 122 km/u, te behalen! De fiets kan zich op deze snelheid anders gedragen door bijvoorbeeld meer te trillen, en het stuur kan ook anders reageren. Hier kunnen wij alleen achter komen door te testen op lange wegen, zoals de kombaan van de RDW.

Om goed voorbereid te zijn op de race is het van belang om te testen op de kombaan van de RDW. Met minimaal 5 keer trainen op de kombaan, zullen de atleten een goede basis hebben om voor het wereldrecord te fietsen in september. Elke extra keer dat we kunnen trainen zal Jennifer en Rosa echter nog beter voorbereiden!

Doneer en race mee!

Aangezien de huur van een dagdeel van de kombaan van de RDW 800 euro is hebben we jouw hulp hard nodig. Help jij ons de VeloX optimaal te testen en de atletes voor te bereiden op de race? Doneer en help ons naar het wereldrecord!

 

Wij zijn het Human Power Team en wij streven als studententeam ernaar om de grenzen van de menselijke en technische mogelijkheden te verleggen. Dit doen we door een extreem aerodynamische ligfiets te produceren.

Nederland is een echt fietsland en ons doel is om een voorloper te zijn in het toepassen van de nieuwste innovaties. Daarom zijn wij de uitdaging aangegaan om technische innovaties toe te passen op een VeloX speciaal ontwikkeld voor onze twee vrouwelijke atletes. Tijdens de World Human Powered Speed Challenge in september 2019 is ons doel niet slechts om de wedstrijd te winnen, maar we leggen de lat hoger en vallen het wereldsnelheidsrecord van 121,8 km/u aan!

We zijn een multidisciplinair team bestaande uit studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Onze teamgenoten van de TU Delft ontwerpen en produceren een VeloX, een high-tech extreem aerodynamische ligfiets. De bewegingswetenschappers in ons team van de VU selecteren, coachen en trainen onze atletes. Zo heeft binnen ons multidisciplinaire team iedereen een rol die goed bij hem of haar past.

Onze atletes

Dit jaar maken er twee atletes deel uit van ons team, Jennifer en Rosa. Jennifer Breet maakte vorig jaar ook deel uit van ons team, toen fietste ze 116,5 km per uur. Rosa Bas heeft geroeid op nationaal niveau en was op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft die bij ons gevonden.

De afgelopen jaren zijn wij al meerdere keren heel succesvol geweest met als hoogtepunt het verbreken van het wereldsnelheidsrecord voor mannen in 2013. Daarnaast hebben we in 2018 zowel de eerste als de tweede plek behaald!

We hebben dit jaar een paar innovatieve veranderingen in het ontwerp geimplementeerd.

Groter voorwiel

Het ontwerp is dit jaar veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Zo zijn we naar een groter voorwiel gegaan van maar liefst 24 inch. Dit grotere wiel zorgt voor een lagere rolweerstand, hierdoor gaat er minder energie verloren!

Frame

Het frame is op twee manieren aangepast. We hebben eenpassing gemaakt vanwege het nieuwe voorwiel en een aapassing gemaakt voor de veiligheid.

Er is een rollcage ontworpen die de veiligheid van de atleet waarborgt, doordat er nu twee schouderbalken langs de atleet lopen. Dit biedt meer bescherming.

Custom made banden

Dit jaar gaan we racen op speciaal voor ons ontwikkelde banden. Voor deze wielen laten we onze eigen stalen mallen maken voor de vorm en worden banden ontwikkeld met de allerlaagste rolweerstand.

Elektrobox

De elektrobox is het onderdeel waar al onze elektronica zoals beeldschermen, boordcomputers en powerbanks in zitten. Deze elektrobox is dit jaar ge-3d-print en bestaat uit één onderdeel, in plaats van dat alle elektronica los in de fiets zit. Zo kan de elektrobox snel uit de fiets gehaald worden en kunnen de onderdelen makkelijk vervangen worden.

Shifting cassette

In onze fiets wordt gebruik gemaakt van een shifting cassette. Als je op je normale fiets schakelt, beweegt de ketting over de tandwielen, waardoor de ketting scheef komt te staan. In onze fiets bewegen juist de tandwielen onder de ketting door, waardoor de ketting recht blijft en we zo efficiënt mogelijk kunnen fietsen.

De RDW kombaan

Op de RDW baan kunnen we trainen op hogere snelheden dan op andere trainingslocaties. Wanneer er harder wordt gefietst reageert de fiets anders dan op lagere snelheden zo kan het stuur anders reageren en kan de fiets meer gaan trillen. Door onze atleten de mogelijkheid te bieden om op hogere snelheden te oefenen kunnen ze hieraan gewend raken en kunnen ze die laatste extra kilometers harder gaan om zo het wereldrecord naar Delft te brengen.

De World Human Powered Speed Challenge

De World Human Powered Speed Challenge vindt plaats in Battle Mountain in Nevada, Amerika. Dit plaatsje ligt op maar liefst 1400m hoogte. Jennifer en Rosa moeten daarom acclimatiseren voor de race en gaan al 3 weken voor de wedstrijd naar Amerika.

De race vindt plaats van 8 t/m 14 september 2019. Tijdens deze week hebben de verschillende teams de mogelijkheid om elke dag meerdere pogingen te wagen om het wereldrecord te verbreken. Aan de race doen teams mee uit de hele wereld. Dit zijn zowel andere universiteitsteams als particuliere teams van bedrijven en ingenieurs met een affiniteit voor de techniek rond fietsen.

€ 14 Doneren Moment van de waarheid - Op 14 september is de laatste dag van de race en zullen we weten of we het wereldrecord hebben verbroken. Als dank voor jouw donatie ontvang je meer informatie over ons team en de opzet van de race. 6 donateurs € 25 Doneren Trainingsintensiteit atleten - Onze atleten steken maar liefst 25 uur per week in de voorbereiding door te trainen en krijgen begeleiding van een diëtist en sportpsycholoog. Als dank voor jouw donatie wordt jouw naam op onze website (http://www.hptdelft.nl) vermeld. Je ontvangt uiteraard ook de vorige beloning. 9 donateurs € 45 Doneren Gewicht van de VeloX - De VeloX weegt ongeveer 45 kilo en deze moet stabiel worden gehouden door de atleten tijdens de race. Als dank voor jouw donatie ontvang je een gesigneerde digitale teamfoto. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 9 donateurs € 80 Doneren Trainingssnelheid - Tijdens onze trainingen in Nederland is de maximale snelheid die we behalen ongeveer 80 km/u als we op de kombaan kunnen trainen. Als dank voor jouw donatie ontvang je een bedank video van ons team. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 4 donateurs € 122 Doneren Het te verbreken wereldrecord - Het huidige wereldrecord staat op naam van de Française Barbara Buatois met 121,8 km/u. Met 122 km/u zullen wij het record naar Nederland brengen. Als dank voor jouw donatie ontvang je een speciaal laser gesneden VeloX. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 3 donateurs € 200 Doneren De eindsprint - Tijdens de laatste 200 meter van de weg wordt de eindsnelheid van de atletes gemeten. Als dank voor jouw donatie krijg je een rondleiding door onze Dreamhall voor 2 personen en is er een mogelijkheid tot zitten in de VeloX. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 4 donateurs € 500 Doneren Behaalde wattage - Tijdens de eindsprint behalen de atletes een wattage van maar liefst 500, een fietser die 25 km/h fiets lever ongeveer 90 watt. Als dank voor jouw donatie ontvang je een gepersonaliseerd trainingsschema voor een fietsafstand naar jouw keuze. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. € 1.400 Doneren Racen op hoogte - De race vindt plaats op 1400 meter hoogte waardoor de atleten moeten acclimatiseren. Als dank voor jouw donatie ontvang je een VIP uitnodiging voor de roll-out, het eerste moment waar de VeloX op hoge snelheid zal rijden. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. Niet meer beschikbaar
Bekijk alle

Bedankt voor jouw steun!

27-08-2019 | 12:10 Bedankt voor jouw donatie! De crowdfunding is gesloten, en door jouw bijdrage hebben we belangrijke testmomenten gehad op de RDW. Volgende week vertrekt het laatste deel van het team met het vliegtuig naar Amerika voor de wedstrijd. Alle updates rond de wedstrijd zijn te volgen op onze socialmediakanalen 
Lees meer