School gardens Quito

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 2.000 (113%)

Beste Lezer, 

Wij zijn Noah, Philip, en Willem, studenten aan de TU delft. Voor onze minor, International Entrepreneurship & Development werken wij aan het project Las Americas.

Ons project is bevestigd in Quito, de hoofdstad van Ecuador, een land dat rijk is aan prachtige natuur. Echter is in Quito nog weinig te zien van alle natuur die er ooit was. In Quito zijn nog vier natuurlijke waterstromingen over en deze stromingen zijn omgeven door veel groen. Twee van deze gebieden gaan wij aanpakken: La Josefina en El Carrizal. Helaas zijn deze plekken de afgelopen jaren vervuild door de lokale bevolking. Dit komt omdat deze plekken geen doel hadden en daardoor niet werden bij- en schoongehouden.

Om de hele wijk te betrekken gaan wij leeromgevingen bouwen voor dichtbijzijnde basisscholen. De leeromgevingen zullen bestaan uit twee onderdelen:

Ten eerste zullen wij twee grote schooltuinen aanleggen. Hier krijgt een aantal kinderen van de plaatselijke basisschool hun eigen stukje grond. Op dit stukje grond zullen zij hun eigen groente gaan verbouwen. Al het geoogste groente en fruit is voor de kinderen en hun families. 

Ten tweede komt er een overkapping om lessen te geven. De kinderen zullen één of twee keer per week naar hun moestuintje gaan. Deze bezoeken gaan gepaard met het schoonhouden van de omgeving en het bijhouden van de natuur. Ook krijgen zij dan een tuinierles in de moestuintjes zelf of onder de overkapping. Voor deze lessen maken wij lesmodules in samenwerking met de lokale basisschool en tuinierexperts in Quito.  

Deze leeromgevingen geven de nieuwe generatie van Quito een zekere mate van milieubewustzijn, zodat ze de gevestigde gewoonten van vervuilen veranderen. Daarnaast worden deze leeromgevingen gebouwd bij de laatste natuurgebieden in metropool Quito. Dit geeft deze gebieden een nieuwe maatschappelijke bestemming en draagt ​​tevens bij aan het voorkomen van vervuiling in deze gebieden. 

Dit alles kunnen wij niet verwezenlijken zonder uw donatie. Uw geld zal gebruikt worden voor:

Aanleg van de moestuinen & overkapping    1300,-

Aanschaf van materialen                                700,-

Overige kosten                                                500,-

Elke donatie wordt zeer gewaardeerd, door ons en de kinderen.