Een toekomst met werk voor Keniaanse jongeren

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (60%)

Wij zijn David, Marie, Carlijn, Mark en Michelle en volgen een master aan de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en hebben allemaal een passie voor sociaal ondernemerschap. Komende vijf maanden zetten wij ons in voor het sociale project KeniaVision met als doel om de hoge werkloosheid onder jonge Kenianen te reduceren! Bekijk onze video om ons team te ontmoeten! 

Jaarlijks studeren er zo’n 900.000 Kenianen af terwijl er maar 100.000 banen jaarlijks beschikbaar zijn. Dit betekent dat er een enorm groot gat is tussen de werkgelegenheid en het aantal jongeren in Kenia dat naar werk zoekt. Onze partner, Proportion is actief bezig dit gat te verkleinen door het creëren van een ondernemende mindset onder de lokale jongeren. Afgelopen jaar hebben acht Keniaanse jongeren de kans gekregen om Vision Agents te worden door de trainingen van Proportion. Deze acht Vision Agents zijn nu opgeleid om oogtesten uit te voeren en gepersonaliseerde brillen te maken voor Kenianen waarbij ze gebruik maken van een speciale toolkit, ontworpen door TwoBillionEyes.

Ons doel is om een ​​duurzaam bedrijfsmodel te creëren voor zowel de huidige Vision Agents als alle Vision Agents die in de toekomst worden opgeleid. Wij gaan hiervoor onder andere tien weken naar Kenia om de lokale stakeholders te spreken zodat we dit businessplan kunnen ontwikkelen met als doel het bouwen van een bloeiend bedrijf. Met deze basis kunnen de Vision Agents zich ontwikkelen tot succesvolle ondernemers en behoort werkloosheid tot het verleden! 

We hebben jouw hulp hard nodig!

Met jouw bijdrage maak je het mogelijk voor de Vision Agents om succesvolle ondernemers te worden en steun jij daarmee de strijd tegen werkloosheid in Kenia. 

Geef Keniaanse jongeren een toekomst met werk door te doneren en te delen!

Wij zijn David, Marie, Carlijn, Mark en Michelle en volgen een master aan de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en hebben allemaal een passie voor sociaal ondernemerschap.

Carlijn Geerse

Hi! Ik ben een masterstudent Strategic Product Design uit Nederland. Ik geloof dat de combinatie van (business)strategie en ontwerpen helpt bij het oplossen van complexe problemen. Het interessante van dit project vind ik de complexiteit en de twee problemen die het probeert op te losten; ondernemerschap onder jongeren en het verbeteren van visie (oog) van de lokale communities!

David The

Hoi! Ik zit in nu in mijn laatste jaar van de mastertrack Strategic Product Design. Ik heb ooit gekozen voor deze mastertrack omdat het starten van een sociale onderneming mijn grote droom is . Toen ik van dit project hoorde was ik gelijk verkocht en ik kijk ernaar uit om een impact te maken voor jongeren in Kenia!

Marie van den Bergh

Hey! Ik kom uit België en ik zit in mijn laatste jaar van de master Strategic Product Design. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in social design en complexe problemen. Mijn doel als ontwerper is om waarde toe te voegen daar waar de nood het hoogst is en ik kijk uit naar de uitdaging om strategisch design en ondernemerschap te koppelen en samen te werken met stakeholders in Kenia!

Mark van der Smagt

Hallo! Ik ben  master student “Integrated Product Design”. Ik wilde mijn master keuzevakken gebruiken om iets waardevols te doen met de mogelijkheid om iets te doen wat mij inspireert.  Daarom stap ik voor dit project buiten mijn comfortzone, zowel in het project als op locatie, om onze leeftijdsgenoten in Kenia te helpen de wereld te verbeteren.

Michelle Geerlings:

Hi, ik ben een enthousiaste en ambitieuze Nederlander, momenteel in mijn laatste jaar van mijn master Strategic Product Design. Ik ben altijd al gepassioneerd geweest over ondernemerschap en heb een geschiedenis in vrijwilligerswerk, vandaar mijn enthousiasme voor dit project waar dit beiden in terugkomt. Als ontwerpers zullen we onze design-thinking kennis en oplossingsgerichte mindset gebruiken om het optimale businessmodel te creëren dat een positieve impact heeft in Kenia. 

ProPortion

Proportion is een internationaal team van creatieve professionals met teamleden in Nederland en andere delen van de wereld. Het team bestaat uit strategen, ondernemers, human-centered designers en context experts. De stichting realiseert sociale impact door het ontwikkelen van sociale ondernemingen die levens verbeterende producten en services bieden. ProPortion’s missie is om sociaal ondernemerschap in lage-inkomens gebieden te versnellen. Momenteel zijn ze bezig met het ontwikkelen van sociale ondernemingen in Bangladesh, Colombia en Kenia. Wij werken binnen ons project samen met de sociale onderneming in Kenia, genaamd ‘Vijana Reloaded’ (wat jeugd als drijfveer betekent). 

Vijana Reloaded

Wij werken binnen ons project samen met de sociale onderneming in Kenia, genaamd ‘Vijana Reloaded’ (wat jeugd als drijfveer betekent). Vijana Reloaded heeft als doel om werkgelegenheid voor jongeren in Kenia te creëren door middel van training in ondernemerschap en het aanbieden van ‘ready-to-go’ ondernemingen. Ongeveer 35% van de Keniaanse jongeren zijn werkloos of hebben een baan onder hun niveau. Vijana Reloaded ziet een toekomst waar jongeren de drijfveer achter het creëren van banen zijn, voor hunzelf en andere jongeren. Wij focussen ons tijdens ons project op de ontwikkeling van het business model voor Vision Vijana, een ready-to-go business van Vijana Reloaded. Getrainde jongeren kunnen oogtesten aanbieden en passende brillen maken voor de specifieke behoefte van hun klanten. De jongeren hebben hiervoor alleen twee koffers nodig en kunnen zo voor een relatief lage prijs het zicht van hun klanten verbeteren.

TwoBillionEyes

Tijdens ons project voor Vision Vijana werken we ook samen met de organisatie TwoBillionEyes. Deze samenwerking richt zich hiermee op het VN SDG Good health and well-being’ aangezien wereldwijd, meer dan een miljard mensen hun zicht zou kunnen worden verbeterd als zij toegang zouden hebben tot een bril. Door ons te richten op werkgevers en organisaties kunnen we zichtverbetering bieden aan Bottom of the Pyramid gemeenschappen. 

 

€ 10 Doneren Vermelding van je naam  - Je krijgt, indien gewenst, een vermelding als donateur van ons project. 14 donateurs € 25 Doneren Ontvang een authentiek Keniaans recept - Je ontvangt een authentiek Keniaans recept van een van onze Keniaanse collega's zodat je deze thuis kan proeven! Je ontvangt ook de voorgaande beloning. 18 donateurs € 50 Doneren Persoonlijke bedankkaart - Je ontvangt een persoonlijke bedankkaart! Je ontvangt ook de voorgaande beloningen. 8 donateurs € 100 Doneren Persoonlijke bedankvideo & uitnodiging projectpresentatie - Je ontvangt een persoonlijke bedankvideo vanuit Kenya en je bent uitgenodigd voor onze eindpresentatie van het project. Je ontvangt ook de voorgaande beloningen. 8 donateurs € 250 Doneren Word een eervolle donateur - Je word vermeld als eervolle donateur van ons project op een gepersonaliseerde pagina in het rapport en tijdens presentaties. Je ontvangt ook de voorgaande beloningen. 2 donateurs € 500 Doneren Wij presenteren onze ervaring bij jouw organisatie - We komen langs bij jouw organisatie en vertellen over ons project en onze ervaringen in Kenia. Je ontvangt ook de voorgaande beloningen. € 1.000 Doneren Workshop over creatieve 'Delftse' probleemoplossingen vaardigheden - Ons team zal een volle dag workshop voor jou en collega's/vrienden organiseren over creatieve oplossingsvaardigheden voor het oplossen van problemen. Leer de Delftsche manier van problemen aanpakken! Je ontvangt ook de voorgaande beloningen.