Vereeuwig Leeghwater!

Closed You can't donate anymore
Target reached
from €30,488 (100%)

Gezelschap Leeghwater bestaat sinds 16 december 2017 al 150 jaar en is daarmee de oudste studievereniging van Nederland. Om te laten zien dat de oudste studievereniging zich in Delft bevindt, op de faculteit 3mE is er een uniek project in het leven geroepen.

Er zal een levensgrote metalen olifant gebouwd worden door de Japanse kunstenaar, Kouji Ohno in samenwerking met studenten van 3mE en LandArt Delft. Dit beeld zal in de vijver voor de faculteit 3mE geplaatst worden om zo de trots en saamhorigheid van de Delftse Werktuigbouwers uit te dragen. We zijn er echter nog niet. De olifant kan, zoals we er nu voor staan, nog niet geplaatst worden.

We spreken hierom iedereen aan die de Delftse Werktuigbouwer een warm hart toedraagt. Met jullie hulp hopen we dit fantastische project succesvol af te ronden om zo een blijvende stempel op ons 150-jarige bestaan te drukken!

Het Universiteitsfonds Delft ondersteunt Gezelschap Leeghwater met dit ludieke techniekproject en zal de volgende 5000 euro aan donaties, via dit platform, verdubbelen.

Klaas Koerten

lustrum@leeghwater.nl

0152786501

De Olifant is het grootste landdier, en één van de slimste dieren ter wereld. Al meer dan honderd jaar is de Olifant het symbool van Gezelschap Leeghwater. Dit omdat Olifanten, net als werktuigbouwers, sociale dieren zijn die bijzonder inventief zijn. Ook symboliseert de Olifant met zijn Slurf, die enerzijds boomstammen kan verplaatsen en anderzijds pinda’s kan kraken, de brede toepasbaarheid van de Werktuigbouwkunde.

Kouji Ohno is een jonge Japanse kunstenaar die een erg kenmerkende stijl heeft in zijn kunstwerken. Deze kunstwerken bestaan uit metaal, zijn levensgroot en hebben altijd een duurzame gedachte met zich mee. Veelal worden er oude onderdelen in verwerkt die in een kunstwerk nieuw leven in wordt geblazen

Gezelschap Leeghwater is in 1867 opgericht met als doel de werktuigbouwkundige studenten opleiden tot volledigere ingenieurs. Al 150 jaar streeft de vereniging dit doel na door goed onderwijs te garanderen, excursies naar technische bedrijven te organiseren en haar leden te verenigen met verscheidene activiteiten en cursussen ieder jaar.

View all

Onthulling 19 oktober!

18-10-2018 | 10:39  Hartelijk dank voor jouw steun. Met jouw steun en een garantstelling is het Gezelschap Leeghwater gelukt om een prachtige technische uiting te realiseren. Na een jaar lang plannen, berekeningen maken, materiaal verzamelen en bouwen zal dit markante voorwerp dan eindelijk worden onthuld. Bij deze willen wij al onze donateurs en andere geïnteresseerden van harte uitnodigen om naar de onthulling te komen op vrijdag 19 oktober om 17:00. De locatie is de oever voor de faculteit 3mE. 
Read more