MAKE US MARCH!

Closed You can't donate anymore
from €10,000 (76%)

Dwarslaesiepatiënten weer laten lopen, dat is onze missie! Op dit moment zijn mensen met een dwarslaesie voor de rest van hun leven gebonden aan een rolstoel. Hierdoor zijn zij genoodzaakt dagelijks hindernissen te overbruggen, waar wij niet eens bij stil zouden staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het oplopen van een trap. Project MARCH wil dwarslaesie patiënten hierbij helpen door hen weer te laten lopen. Met de nieuwste technieken en robotica ontwikkelen wij een exoskelet dat mobiliteit volledig teruggeeft aan deze doelgroep. Ze kunnen weer opstaan en bijvoorbeeld een wandeling maken in het park! 

Join our Joints!

Om dit te realiseren hebben wij jouw hulp nodig! Jaarlijks zet een team van TU Delft studenten zich fulltime en op vrijwillige basis in voor deze uitdaging. Met jouw donatie kunnen wij de motorische gewrichten, genaamd joints, produceren om in de zomer het exoskelet al te laten lopen.

De joints zijn natuurlijk een cruciaal onderdeel voor het lopen, maar zij hebben ook een symbolische betekenis voor ons project. De joint is hét onderdeel waar alle verschillende disciplines samen komen. Samenwerking is onmisbaar voor ons project. Daarom vragen wij ook om jouw hulp: Join our joints! Gezamelijk kunnen wij een lopend exoskelet realiseren in de zomer! Samen kunnen wij voor dwarslaesiepatiënten het verschil maken. You can MAKE US MARCH! 

Magali Ponds

magali@projectmarch.nl

In Project MARCH staat co-creation centraal. Er wordt nauw samengewerkt met een piloot; de persoon met een dwarslaesie die het exoskelet bestuurt. Daarom willen wij één persoon in het bijzonder introduceren: onze piloot Sjaan Quirijns.

Als piloot van Project MARCH is het van groot belang om lichamelijk in topconditie te zijn. Bij Sjaan zit dat gelukkig helemaal goed! Sinds Sjaan op haar 24e na een sportongeluk met een dwarslaesie gediagnosticeerd is, is ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze maakte kennis met een hele nieuwe sportwereld waar ze meer dan succesvol in bleek te zijn! Zo deed ze in 2014 mee aan het WK aangepast roeien en werd ze zelfs Nederlands kampioene indoor!

Aan de hand van feedback van de piloot, dus van Sjaan, passen wij het ontwerp aan om zo tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat te komen: Een exoskelet dat gebruiksvriendelijk is in alledaagse praktijk en hopelijk op de lange termijn de rolstoel kan vervangen! 

Project MARCH wordt gerund door studententeam dat ieder collegejaar weer wordt vernieuwd. Dit jaar bestaat ons team uit 19 enthousiaste studenten vanuit verschillende studiejaren en met verschillende disciplinaire achtergronden, waaronder Industrieel Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Electrotechniek, Technische Bestuurskunde, etc. Een deel van ons zet hiervoor onze studie een jaar ‘on hold’ de rest van ons doet dit naast onze reguliere studie. Door jaarlijks met een nieuw team te starten zijn we gemotiveerd, scherp en innovatief.

Ieder jaar wordt gewerkt aan verbetering en optimalisatie van het prototype van het jaar ervoor. Hierbij staat co-creatie centraal. Er wordt nauw samengewerkt met een piloot; de persoon met een dwarslaesie die het exoskelet bestuurt, en de zorgsector.
Dit studiejaar wordt voor het derde jaar aan het exoskelet gewerkt.wij richten ons dit jaar vooral op feilloze techniek van de basisbewegingen en fijne motoriek voor dagelijks gebruik. Daarbij is de 'joint', het gewricht, onmisbaar. 

Aan het eind van het studiejaar vindt de ultieme test van het nieuwe prototype plaats in de vorm van een Cybathlon. In deze wedstrijd gaan piloten in exoskeletten van internationale teams de strijd met elkaar aan. Binnen tien minuten moeten zij verschillende alledaagse handelingen succesvol volbrengen. 

Lees meer over Project MARCH op www.projectmarch.nl

 

Het is aan het team van Project MARCH om voor de middelen te zorgen waarmee een exoskelet ontwikkeld kan worden, waaronder financiële middelen. Omdat wij geheel afhankelijk zijn van donaties en financiële steun van derden, doen wij een beroep op fondsen en sponsoren, zonder hen zou het project niet kunnen bestaan. Ook jij kan je steentje bijdragen. Met jouw steun kunnen wij ieder jaar een verbeterd, innovatiever en veelzijdiger exoskelet ontwikkelen en zo daadwerkelijk het verschil maken voor de dwarslaesie patiënt. Met een totaalbedrag van 10.000 euro kunnen wij de productie van de joint starten.

Bij een opgehaald eindbedrag dat minder is dan het streefbedrag zal het team van Project MARCH concessies moeten doen betreft het ontwerp van het derde exoskelet, de MARCH III. Dit betekent dat er een minder veelzijdig exoskelet wordt opgeleverd aan het einde van het derde jaar van Project MARCH. Met als gevolg dat Project MARCH met een slechtere uitgangspositie zal beginnen aan de wedstrijd dan wanneer het totale beoogde ontwerp gerealiseerd kan worden.

€10 Donate Persoonlijk bedankje - Ontvang een bedankje per e-mail van het team van Project MARCH, inclusief teamfoto! 21 donors €25 Donate Bedankvideo & vermelding van je naam bij het project - Ontvang een bedankvideo van één van onze teamleden en, indien gewenst, een vermelding als donateur bij ons project. 30 donors €50 Donate Digitale rondleiding Dreamhall - Ontvang een digitale rondleiding door de D:DREAMhall en neem een kijkje in onze kantoren! Natuurlijk ontvangt u ook alle bovenstaande tegenprestaties. 14 donors €100 Donate MARCH magazine - Ontvang de eerste editie van het MARCH magazine en kom alle ins-and-outs van ons project te weten! Natuurlijk ontvangt u ook alle bovenstaande tegenprestaties. 16 donors €250 Donate Tour in de Dreamhall - Bezoek ons project in de D:DREAMhall met twee personen. Maak kennis met ons project, onze teamleden en, heel belangrijk, het exoskelet! Natuurlijk ontvangt u ook alle bovenstaande tegenprestaties. 8 donors €500 Donate VIP plek bij de Design presentatie - Een VIP plek voor 2 personen bij onze Designpresentatie, waar het ontwerp van het nieuwste prototype onthuld zal worden. Na afloop komt u in de gelegenheid het team te leren kennen. Natuurlijk ontvangt u hierbij ook alle bovenstaande tegenprestaties. 1 donor €1,000 Donate Woon een van de trainingen bij - Woon één van de trainingen van onze piloot voor de Cybathlon bij. Ontmoet ons team en de piloot tijdens het eten en rijd met ons mee naar de trainingslocatie. Natuurlijk ontvangt u hierbij ook alle bovenstaande tegenprestaties.
View all

Gewonnen!

01-10-2018 | 13:13  Mede door jullie steun hebben we gewonnen. Wil je zien hoe, kijk de video.
Read more