Steun de volgende generatie van sociale entrepreneurs!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 3.000 (44%)

Makerspace Delft is dé nieuwste toevoeging aan het Delftse ecosysteem van incubators en accelerators. Sinds de oprichting in november 2020 biedt de door studenten gerunde werkplaats de ruimte en het gereedschap aan studenten van TU Delft om hun ideeën om te zetten in prototypes.

Makerspace Delft is ontstaan tijdens de huidige crisis in reactie op het wegvallen van prototype faciliteiten toen universiteiten en instellingen de deuren sloten. De pandemie van het Coronavirus heeft onvoorspelbare en ongekende gevolgen gehad voor het klimaat van ondernemerschap en samenwerking, vooral voor studenten van de TU Delft. 

Na een succesvolle Grand Opening bereiden wij ons voor op de volgende grote stap. Onze community is aanzienlijk gegroeid en aangezien we momenteel op volle capaciteit draaien, hebben we ons gerealiseerd dat er ook na het einde van deze pandemie behoefte is aan onze faciliteiten. Om er zeker van te zijn de volgende generatie sociale ondernemers te kunnen ondersteunen, willen we ons assortiment uitbreiden met extra heavy duty machines. Vanwege de hoge kosten zijn we op zoek naar financiële ondersteuning.

Daarom hebben we uw hulp nodig! Met uw donatie kunnen we een cnc freesmachine aanschaffen en de volgende generatie sociale ondernemers ondersteunen!

Partnerships Officer:
tamar@makerspacedelft.nl

Community Manager:
bronte@makerspacedelft.nl

Team Manager:
chris@makerspacedelft.nl

Voor meer informatie, zie:
https://www.makerspacedelft.nl/contact

Onze werkplaats in het kabeldistrict in Delft is de perfecte plek voor het maken van prototypes voor een duurzaam en innovatief project of start-up. We voorzien in al het benodigde gereedschap om kleine en middelgrote prototypes te maken en zijn constant bezig om ons assortiment uit te breiden. De ruimte bestaat momenteel uit 75m^2 werkplaats op de begane grond en 50m^2 coworking ruimte op de eerste verdieping. 

Of studenten nou met electronica, hout, metaal, koolstofvezel of plastic willen werken, wij hebben het allemaal! Een overzicht van ons aanbod:

  • Complete set handgereedschap 
  • Complete set elektrisch handgereedschap 
  • Verschillend meetapparatuur 
  • Zwaar elektrisch gereedschap (hout- en metaalbewerking)
  • 3D printers
  • Electronica werktafel 
  • Lasersnijder (110W, 130 x 90cm werkruimte)
  • Binnenkort: CNC freesmachine 

Ons uitgangspunt is het toegankelijk maken van een volledig uitgeruste werkplaats voor individuen die dit gereedschap niet zelf zouden kunnen aanschaffen. We werken met een flexibel en betaalbaar model in de vorm van een abonnement. Om dit mogelijk te maken worden we ondersteund door verschillende partners en subsidies. 

Makerspace Delft wordt gerund door een enthousiast managementteam bestaande uit  studenten vrijwilligers met ervaring binnen dreamteams (Silverwing, Forze, Hyperloop en VIRTUe) , start-ups ( Senseglove), universiteitsorganen (GreenTU), en multinationals (Microsoft, Akzo Nobel en Bentley). Momenteel representeert het bestuur al acht verschillende nationaliteiten en zes verschillende TU Delft studies.

Naast het management zijn er ook studenten die nauw verbonden zijn aan de werkplaats in de vorm van mentorschap, wat inhoudt dat ze kunnen worden opgeroepen als er specifieke know-how nodig is over een bepaald onderwerp. Zo hebben wij bijvoorbeeld mentoren die enthousiast zijn over onderwerpen zoals programmeren met arduino's en hydroponics systemen.

De Makerspace Delft community bestaat uit een mix van non-profit initiatieven en start-ups, ieder met een focus op creativiteit, duurzaamheid of innovatie! 

Start-ups

Initiatieven

Individueel

5

5

3

 

Creatief

Innovatief

Duurzaam

2

7

4

Naast het aanbieden van ruimte en gereedschap willen wij ons nu hard maken voor het verspreiden van technische kennis! Een van de grootste drempels in het opzetten van een start-up is interdisciplinary kennis. Een echte ondernemer is namelijk een manusje van alles. Makerspace Delft wil het mogelijk maken dat iedere TU Delft student ongeacht van de studierichting kan leren coderen, houtbewerken, pitchen etc. Hiervoor hebben wij uw hulp nodig! Steun de volgende generatie van sociale entrepreneurs!