Verdeling water in de wereld

13-03-2019 | 13:54

Beste supporter,

Allereerst ontzettend bedankt voor jouw steun! De crowdfundingsactie is inmiddels al een tijdje in de lucht en wij zijn erg blij met de steun en positieve reacties die we van iedereen krijgen. Het is prachtig hoe de civiele wereld met elkaar verbonden wordt door deze actie! 

Als je naar het kunstwerk kijkt valt er één ding gelijk op: “Waar is Noord-Afrika?” Het mooie van dit kunstwerk is dat er door middel van een alternatieve kijk op de wereld duidelijk wordt dat water niet in alle gebeiden zo vanzelfsprekend is, zoals in Noord-Afrika.

Echter loopt de Nijl wel dwars door Afrika met een lengte van maar liefst 6695 km, het is de langste rivier ter wereld. Deze rivier, met een debiet van 2830 m3/s is niet alleen belangrijk voor de vruchtbaarheid van de grond eromheen, maar is ook essentieel voor het opwekken van energie. Het grootste deel van de energievoorziening van heel Oeganda komt bijvoorbeeld van de in de Nijl aangelegde stuwdam, de Speke’s dam. 

Blijf onze campagne volgen voor meer updates en twijfel vooral niet om dit project te delen met al jouw vrienden en familie!