Share Knowledge like Rivers Flow - 125 jaar "Practische Studie"

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 20.000 (110%)

Ter ere van ons 125-jarig jubileum hebben wij, Het Gezelschap "Practische Studie", een symbolisch kunstwerk ontworpen dat een blikvanger wordt op de gevel van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Om dit te realiseren, vragen we jouw hulp!

Help mee om een uniek kunstwerk te realiseren. 

Je donatie is zeer welkom en je helpt ook door deze campagne met je netwerk te delen. Samen zorgen we voor een kunstwerk en verrijken we onze faculteit en de campus van TU Delft met deze eyecatcher! 

Met dit kunstwerk willen wij een internationaal en indrukwekkend beeld van onze opleiding geven. Het kunstwerk bestaat uit een gravure, van11x5 meter, van alle rivieren in de wereld. Het kunstwerk draagt de naam 'Share Knowledge Like Rivers Flow', om de verbinding te symboliseren die de faculteit overal ter wereld op het gebied van water heeft.

Heb je vragen of opmerkingen over het kunstwerk? Aarzel niet om een e-mail te sturen naar de Lustrum-commissie of bel de studievereniging. Lustrumcommissie Het Gezelschap 'Practische Studie'

lustrum-ps@tudelft.nl

015-2785465

Het kunstwerk zal bestaan uit een grote cortenstaal plaat van 11 bij 5 meter. Alle grote rivieren worden uit deze plaat gesneden en er wordt LED-verlichting achter de plaat geplaatst. Het kunstwerk wordt geplaatst op de gevel naast de hoofdingang van de faculteit. Het zal zichtbaar zijn vanuit het hele Mekelpark en, vooral 's nachts, een waar spektakel!

Het Gezelschap "Practische Studie" is de studievereniging van studenten Civiele Techniek aan de TU Delft. In 1886 besloot een aantal leden van het Delftsch Studenten Corps "den leden gelegenheid te geven zich in bijeenkomsten onderlingh te bekwamen in den Civiel- en Bouwkundige Ingenieurswetenschappen". Hiermee werd de basis gelegd van Het Gezelschap "Practische Studie", de studievereniging die in 1894 officieel werd opgericht. 

Al 125 jaar lang houdt de vereniging zich bezig met het aanbieden van studie-ondersteunende en studie-aanvullende activiteiten. Om dit te kunnen doen zijn 180 van de 1800 leden actief betrokken in de organisatie van de diverse activiteiten. In de vorm van een 29 commissies staan zij hier voor garant. Om de continuïteit te waarborgen en om overkoepelende taken uit te voeren zijn 7 bestuursleden een studiejaar fulltime aan het werk.

De Gezelschap 'Practische Studie' viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum, samen met alle studenten Civiele Techniek aan de TU Delft. In de afgelopen 125 jaar heeft PS zich ingezet voor het verbeteren van de kennis en vaardigheden van de toekomstige civiel ingenieurs. Dit lustrum wordt uitbundig gevierd, door middel van verschillende activiteiten en als de grote finale, het kunstwerk op de faculteit!

€ 14 Doneren De lengte van de Schie - Onze Schie heeft een lengte van 14 kilometer. Als dank voor de donatie krijg je een uitnoding voor the grote opening van 'Share Knowledge Like Rivers Flow'. Daarnaast zal je naam worden vermeld op onze website. 9 donateurs € 25 Doneren 25e lustrum donatie  - Als dank voor jouw donatie ontvang je een geweldige screensaver van 'Share Knowledge Like Rivers Flow'. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 20 donateurs € 55 Doneren Oppervlakte kuntwerk - De oppervlakte het kunstwerk van 'Share Knowledge Like Rivers Flow' is 55m2. Als dank voor het mogelijk maken van dit imponerende kunstwerk ontvang je een persoonlijke 'Thank You video' van ons bestuur. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 6 donateurs € 125 Doneren 125-jaar PS - De studie vereniging "Practische Studie" van Civiele Techniek viert zijn 125-jarige bestaan. Dit is de reden dat we iets speciaals willen realiseren waarvan het resultaat ‘Share Knowledge Like Rivers Flow’ is geworden voor de faculteit CITG. Als dank voor het doneren van €125,-, zal je naam (alleen privé personen) worden ingegraveerd in het kunstwerk. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 50 donateurs Niet meer beschikbaar € 250 Doneren Documentaire over de geschiedenis van Practische Studie + uitnoding voor de premiere avond.  - Vorig jaar is er een documentaire over de geschiedenis van PS gemaakt. Je ontvangt een versie van deze documentaire op dvd. Samen met de dvd krijg je een uitnodiging voor de presentatieavond van de documentaire. Uiteraard ontvang je ook de voorgaande beloningen. 1 donateur € 500 Doneren Grootste Zeesluis - Civiel ingenieurs uit Delft zijn altijd wereldberoemd geweest om het beheersen van het verloop en de stroomsnelheid van rivieren. In IJmuiden wordt de grootste zeesluis ter wereld gebouwd met een lengte van 500 meter. Als beloning krijg je een miniatuurversie van 'Share Knowledge Like Rivers Flow'. Uiteraard ontvang je ook voorgaande beloningen. 2 donateurs € 978 Doneren Grootste waterval - De hoogste waterval ter wereld is Angel Falls in Venezuela en heeft een hoogte van 978 meter. Voor je genereuze gift om het kunstwerk te realiseren, krijg je een persoonlijke uitnodiging voor een rondleiding door de faculteit CiTG en een lunch met het organiserend comité. Uiteraard ontvang je ook voorgaande beloningen.
Bekijk alle

Doelbedrag gehaald, het kunstwerk wordt op 7 juni onthuld.

23-04-2019 | 12:24 Allereerst veel dank aan iedereen die een donatie heeft gedaan voor het kunstwerk en het daarmee mogelijk maakt dat het kunstwerk er ook daadwerkelijk komt. Op 7  juni a.s. organiseert Het Gezelschap “Practische Studie” een alumnidag voor alumni van Civiele Techniek waar we je van harte voor uitnodigen. De dag bestaat uit onder andere een tour over The Green Village, de onthulling van het kunstwerk, de presentatie van de documentaire over 125 jaar Civiele techniek en Practische Studie en interessante lezingen. Er zal een lunch zijn op de faculteit en een borrel om de dag samen af te sluiten. Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar lustrum-ps@tudelft.nl. We kijken uit naar je komst op vrijdag 7 juni a.s.
Lees meer