Reef Support | Help ons het koraal te herstellen!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 5.000 (123%)

Wij zijn Alexandru, Joppe, Tadé en Xavier. Via de TU Delft Minor International Entrepreneurship & Development gaan wij samen met Reef Support en Indonesia Biru Foundation (ReefSupportxIBF) met een innovatieve manier koraalrif herstellen in Indonesië! Lees meer over Reef Support, IBF en de innovatieve technieken onder het tabje 'Reef Support & IBF'

Sinds de jaren 50 is meer dan de helft van het koraalrif op onze planeet uitgestorven en als de huidige trend zich doorzet zal in 2050 meer dan 90% van het koraalrif uitgestorven of zeer beschadigd zijn. 25% van het leven in de zee loopt hierdoor het risico uit te sterven. Daarnaast brengt het uitsterven van koraalrif grote risico's mee voor de mensheid: het koraalrif voorziet bijna een miljard mensen van inkomen, voeding, medicijnen, toerisme en bescherming tegen extreme golven. De VN heeft de jaren 2021 tot 2030 benoemd tot zowel het decennium van Ecosysteem-restauratie als het decennium van de Oceaan-Wetenschap voor duurzame ontwikkeling. Er is geen tijd meer om te wachten, we hebben uw hulp NU nodig!

  

Waarom hebben wij uw hulp nu nodig?

ReefSupportxIBF bezit de expertise en ervaring om koraalrif te herstellen, maar missen helaas nog de apparatuur om hun project in gang te zetten. Het apparatuur bestaat uit gespecialiseerde aquaria waarin het klimaat volledig gecontroleerd kan worden. In deze aquaria kan jong koraal groeien, waarna ze worden terug geplant in de zee, waar ze verder zullen groeien in een natuurlijke omgeving. In totaal hebben wij €5000 nodig: €4800 voor de aquaria zelf, deze kosten €1200 per stuk. De overige €200 is voor het vervoer en aansluiten van de aquaria.

Help ons het koraalrif in Indonesië te redden en doneer!

 

Neem voor vragen en informatie gerust contact met ons op: tade@reef.support

Bezoek ReefSupportxIBF ook op hun website en instagram:

Reef Support: https://www.reef.support/ | https://www.instagram.com/reefsupport/

IBF: https://indonesia-biru.com/ | https://www.instagram.com/indonesiabirufoundation/

Reef Support is een onderneming zonder winstoogmerk gebaseerd in Nederland. Ze werken nauw samen met het Indonesië Biru Fonds, gebaseerd in Centaal Indonesië. Samen hebben zij het doel 500m2 koraalrif te herstellen voor augustus 2022.

Reef Support en Indonesië-Biru Fonds zijn samengekomen om het "eerste koraal-lab in Centraal Indonesië" op te zetten. Binnen dit project maken ze gebruik van innovatieve koraal-restauratie technieken. Tegelijkertijd proberen ze een duurzaam economisch model te worden om lokale kustgemeenschappen te ondersteunen in Zuid-Oost Azië.

Waarom is dit project revolutionair?

De technieken die gebruikt zullen in het koraal-lab worden door Reef Support en IBF binnen dit project kunnen de groei van koraalrif tot wel 50 keer versnellen (via een techniek genaamd Micro-fragmenteren), maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de koraalriffen hogere zee-temperaturen en de verzurende zeeën aan kunnen. Bij micro-fragmenteren worden de koraalriffen opgeknipt in kleinere polyps. Dit stimuleert weefselgroei wat ervoor zorgt dat het koraal tot wel 50 keer zo snel kan groeien.

Afhankelijk van de grootte van het lab, kunnen honderden tot wel duizenden of miljoenen koralen gegroeid worden per lab. Ter vergelijking, het grootste bestaande project is het gelukt om 40,000 koralen in een keer te laten groeien.

Als dit soort projecten op deze schaal ingezet worden, kan dit ervoor zorgen dat de koraalriffen niet uitsterven, maar daarnaast ook de hogere temperaturen en hogere zuurgraad in de zeeën aankunnen. Daarnaast kunnen dit soort projecten leiden tot het stimuleren van meer "Herstel-economieën", zoals andere vormen van duurzame en opschaalbare projecten. Dit zal voor interessante nieuwe banen zorgen voor lokale gemeenschappen wereldwijd.

Bekijk alle

Update bouw van het lab, reef tanks & t-shirts!

28-12-2021 | 09:07   Beste donateur, Het is alweer een tijdje geleden sinds onze laatste update over het Koraalrif Lab van Indonesia Biru Foundation, Reef Support en de TU Delft. We zullen u eerst even een korte update geven over de T-shirts, maar vertellen jullie daarna ook over de voortgang van het project zelf! Alle beloningen voor donaties, met uitzondering van de t-shirts, zijn ondertussen verzonden en we hebben leuke reacties ontvangen! Als u vragen of opmerkingen heeft over uw beloning, stuur ons dan gerust een mailtje (email adres staat bij de contactgegevens). Helaas zijn de t-shirts onverwachte vertraging opgelopen. Het goede nieuws is dat ze ondertussen wel bedrukt zijn en geleverd zijn aan ons contactpersoon. Die gaat ons helpen met inpakken en dan zullen wij ze versturen. Zodra dit is gebeurd, zullen wij jullie een nieuwe update geven. Op dit moment is de bouw van ons lab bijna klaar! Het enige dat nog gedaan hoeft worden is het laatste stuk van het dak en de laatste laag bescherming voor het hout. Hierna zal de eerste Reef tank en ander materiaal in het lab gezet worden. Wij zullen dan de officiële opening houden van het lab. We hopen dit te doen op 6 januari! Daarnaast is de eerste Reef tank ook bijna klaar. Deze zal in het lab geplaatst worden als de bouw klaar is. We zullen deze dan zorgvulding testen en als alles werkt naar verwachting, zullen wij de andere tanks ook gaan plaatsen! En daarna? Wekelijks aan de slag om koraal te herstellen en de oceanen gezonder te maken! Wil je ook de toekomst van dit project steunen? Wordt dan Patron op de Indonesia Biru Foundation Patreon: https://www.patreon.com/ibf Volg ons project in de toekomst: YouTube IBF Website IBF Instagram Wordt deel van de wereldwijde restauratie van het koraalrif: Reef Support Website Reef Support Instagram
Lees meer