Reef Support | Help ons het koraal te herstellen!

Streefbedrag behaald
van totaal € 5.000 (101%)

Wij zijn Alexandru, Joppe, Tadé en Xavier. Via de TU Delft Minor International Entrepreneurship & Development gaan wij samen met Reef Support en Indonesia Biru Foundation (ReefSupportxIBF) met een innovatieve manier koraalrif herstellen in Indonesië! Lees meer over Reef Support, IBF en de innovatieve technieken onder het tabje 'Reef Support & IBF'

Sinds de jaren 50 is meer dan de helft van het koraalrif op onze planeet uitgestorven en als de huidige trend zich doorzet zal in 2050 meer dan 90% van het koraalrif uitgestorven of zeer beschadigd zijn. 25% van het leven in de zee loopt hierdoor het risico uit te sterven. Daarnaast brengt het uitsterven van koraalrif grote risico's mee voor de mensheid: het koraalrif voorziet bijna een miljard mensen van inkomen, voeding, medicijnen, toerisme en bescherming tegen extreme golven. De VN heeft de jaren 2021 tot 2030 benoemd tot zowel het decennium van Ecosysteem-restauratie als het decennium van de Oceaan-Wetenschap voor duurzame ontwikkeling. Er is geen tijd meer om te wachten, we hebben uw hulp NU nodig!

  

Waarom hebben wij uw hulp nu nodig?

ReefSupportxIBF bezit de expertise en ervaring om koraalrif te herstellen, maar missen helaas nog de apparatuur om hun project in gang te zetten. Het apparatuur bestaat uit gespecialiseerde aquaria waarin het klimaat volledig gecontroleerd kan worden. In deze aquaria kan jong koraal groeien, waarna ze worden terug geplant in de zee, waar ze verder zullen groeien in een natuurlijke omgeving. In totaal hebben wij €5000 nodig: €4800 voor de aquaria zelf, deze kosten €1200 per stuk. De overige €200 is voor het vervoer en aansluiten van de aquaria.

Help ons het koraalrif in Indonesië te redden en doneer!

 

Neem voor vragen en informatie gerust contact met ons op: tade@reef.support

Bezoek ReefSupportxIBF ook op hun website en instagram:

Reef Support: https://www.reef.support/ | https://www.instagram.com/reefsupport/

IBF: https://indonesia-biru.com/ | https://www.instagram.com/indonesiabirufoundation/

Reef Support is een onderneming zonder winstoogmerk gebaseerd in Nederland. Ze werken nauw samen met het Indonesië Biru Fonds, gebaseerd in Centaal Indonesië. Samen hebben zij het doel 500m2 koraalrif te herstellen voor augustus 2022.

Reef Support en Indonesië-Biru Fonds zijn samengekomen om het "eerste koraal-lab in Centraal Indonesië" op te zetten. Binnen dit project maken ze gebruik van innovatieve koraal-restauratie technieken. Tegelijkertijd proberen ze een duurzaam economisch model te worden om lokale kustgemeenschappen te ondersteunen in Zuid-Oost Azië.

Waarom is dit project revolutionair?

De technieken die gebruikt zullen in het koraal-lab worden door Reef Support en IBF binnen dit project kunnen de groei van koraalrif tot wel 50 keer versnellen (via een techniek genaamd Micro-fragmenteren), maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de koraalriffen hogere zee-temperaturen en de verzurende zeeën aan kunnen. Bij micro-fragmenteren worden de koraalriffen opgeknipt in kleinere polyps. Dit stimuleert weefselgroei wat ervoor zorgt dat het koraal tot wel 50 keer zo snel kan groeien.

Afhankelijk van de grootte van het lab, kunnen honderden tot wel duizenden of miljoenen koralen gegroeid worden per lab. Ter vergelijking, het grootste bestaande project is het gelukt om 40,000 koralen in een keer te laten groeien.

Als dit soort projecten op deze schaal ingezet worden, kan dit ervoor zorgen dat de koraalriffen niet uitsterven, maar daarnaast ook de hogere temperaturen en hogere zuurgraad in de zeeën aankunnen. Daarnaast kunnen dit soort projecten leiden tot het stimuleren van meer "Herstel-economieën", zoals andere vormen van duurzame en opschaalbare projecten. Dit zal voor interessante nieuwe banen zorgen voor lokale gemeenschappen wereldwijd.

Bekijk alle

80% bereikt! Bedankt

22-11-2021 | 09:08  Beste donateurs, Wij hebben 80% van ons doel behaald! Bedankt voor uw steun! Wij gaan rond 1 december beginnen met het bouwen van het koraalrif lab. Wij zullen jullie dan uiteraard een update sturen over hoe het ermee staat! Nu zijn wij hard bezig met het verkrijgen van alle bouwmaterialen en werken we nauw samen met de lokale bevolking met wie wij dit project samen gaan uitvoeren. Mocht u graag willen helpen bij de laatste loodjes voor onze crowdfunding, is het delen van ons project met vrienden en familie altijd welkom! Voor nu hopen wij dat u, net zoals wij, benieuwd zijn naar de uiteindelijke resultaten! Hartelijk dank voor uw donatie. 
Lees meer