Seagrass restoration Indonesia

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 4.000 (106%)
  • € 3.763
    Donateurs
  • € 500
    Reefy

Het eiland Gili Air in Indonesië wordt van oudsher beschermd door koraalriffen en zeegrasvelden. Door menselijk toedoen en klimaatverandering neemt de populatie koraalriffen en zeegrasvelden echter dramatisch af waardoor het eiland langzaam wordt weggevreten door de oceaan. Tragisch genoeg gebeurt dit over de hele wereld door het verlies van natuurlijke bescherming, stijgende zeespiegels en toenemende stormen.

Zeegras is de enige bloeiende plant die onder water kan leven en komt voor in kustwateren over de hele wereld. Het is essentieel voor koraalriffen, omdat het voedingsstoffen circuleert en habitat corridors creëert tussen koraalriffen en stranden. Samen met koraalriffen ondersteunen zeegrassen 25% van het wereldwijde zeeleven. Bovendien neemt zeegras tot wel 35 keer sneller koolstof op dan tropische regenwouden, verbetert het de waterkwaliteit en beschermt het de kustlijnen. Helaas is 50% van de wereldwijde koraalriffen de afgelopen 30 jaar verloren gegaan. Hierdoor is Gili Air de afgelopen 3 jaar 5 meter kustlijn kwijtgeraakt. Met de snelle afname van deze natuurlijke barrières en de ecosysteemdiensten die ze leveren, is er vandaag dringend actie nodig.

Wij zijn Jesse Bregman, Jasmijn Smit, Berber Verhalle en Inge van Soomen en vormen samen een multidisciplinair team van vier studenten van de TU Delft en Leiden Universtiteit. Wij willen, samen met de organisaties Reefy en Gili Shark Conservation, impact maken door koraalrif- en zeegrasvelden te beschermen en te herstellen. Met hulp van de lokale gemeenschap en met producten van het eiland zullen we werken aan het herstellen van de zeegrasvelden. Zo creëren we extra bescherming voor de kust en vormen we een effectieve natuurlijke koolstofput. Op deze manier zullen we de kust beschermen, het water verhelderen, meer habitat en biodiversiteit creëren rondom het eiland, en een belangrijke natuurlijke koolstofput leveren.  

Volg onze instagrampagina voor updates: seagrass.restoration. 

 

 

Wij hebben jullie hulp nodig met het betalen van ons project. Het gedoneerde geld zal gebruikt worden voor de kosten van de materialen, het bouwen van de prototypes en het onderwater onderzoek. Het geld zal niet gebruik worden voor onze persoonlijke reiskosten en verblijf. 

Neem vooral contact met ons op voor vragen:

E-mail: i.l.vansoomeren@tudelft.nl
E-mail: j.bregman-1@student.tudelft.nl 
Instagram: seagrass.restoration