Ssebo - Rethinking Design for the Real World

Nog te gaan

van totaal € 5.000 (54%)

Beste vrienden,

Wij zijn Emile en Merlijn, twee masterstudenten Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. We zijn blij, enthousiast en toch ook een beetje gespannen om via deze crowdfunding wat met jullie te kunnen delen over de documentaire waar we al een tijdje mee bezig zijn: "Ssebo"! Ssebo is een film die het belang van industrieel ontwerpen in low-resource settings benadrukt en in een ander daglicht stelt.

Als ontwerpstudenten hebben wij in de praktijk meegemaakt hoe de design industrie vaak volledig gefocusd is op het ontwikkelen van producten en services voor de meer ontwikkelde markten en hoe deze vervolgens discrimineren tegen het overgrote deel van de wereldbevolking. Met onze documentaire willen we laten zien wat voor impact design kan hebben in low-resource settings wanneer het in de juiste context wordt toegepast. We vertellen het verhaal door de stemmen van lokale ontwerpers, ambachtslieden, professoren en architecten uit Oeganda.

Afgelopen zomer hebben we drie maanden doorgebracht in Kampala, de hoofdstad van Uganda, om daar onderzoek te doen en een deel van de documentaire te filmen. We zijn een heel eind gekomen, maar nu hebben we jullie hulp nodig om het tot een goed einde te brengen. Samen met een filmer zullen we in april een week teruggaan naar Uganda om daar een lokale pre-screening van de documentaire te organiseren en de reacties van de mensen waar we mee hebben gesproken te horen en vast te leggen. Zo willen we de conclusie van het verhaal in de handen leggen van de mensen die het vertellen. Een ander deel van ons budget gaat naar de post-productie van de film (color grading, sound engineering en animaties). Ons doel is om €5000 op te halen, en elke bijdrage helpt ons een stap verder om ons verhaal te vertellen.

De premiere van de documentaire zal zowel in Delft als Antwerpen plaatsvinden op de volgende data:

Delft - Woensdag 14 juni

Antwerpen - Zaterdag 17 juni

Je kunt alvast de trailer van de documentaire bekijken!

 

Bedankt dat jullie overwegen om onze campagne te supporten en we kijken uit naar het moment dat we het hele verhaal met jullie kunnen delen. Onze zoektocht hiernaartoe kun je volgen op LinkedIn op https://www.linkedin.com/company/ssebo/

 

We hopen jullie te zien bij het premiere event in Juni!

Alvast bedankt,

Merlijn Lewerissa and Emile Waterkeyn

Wij staan natuurlijk ook open voor jullie verhalen! Of het een vraag over de documentaire is, een idee voor een samenwerking, of gewoon om hallo te zeggen; aarzel niet om contact op te nemen!

P.S. Als je namens een bedrijf geïnteresseerd bent in een sponsorship, neem via onze privégegevens contact met ons op om de details te bespreken. 

Emile Waterkeyn
www.linkedin.com/in/emilewaterkeyn
wat.emile@gmail.com
+32495289288

Merlijn Lewerissa
www.linkedin.com/in/merlijnlewerissa/
m.f.lewerissa@gmail.com
+31625041898

Kies een bedrag
€ 10 Doneren Bedankt! - We willen je graag bedanken voor je steun. Wij houden je op de hoogte van de voortgang van de film en sturen de documentaire op zodra hij klaar is! 20 donateurs € 25 Doneren Aanrader Ticket premiere (Delft) - Bedankt voor je steun! We willen je graag een ticket aanbieden voor de première van onze documentaire in Delft. Tot dan! 26 donateurs € 25 Doneren Ticket premiere (Antwerp) - Bedankt voor je steun! We willen je graag een ticket aanbieden voor de première van onze documentaire in Antwerpen. Tot dan! 11 donateurs € 40 Doneren Ticket premiere + exclusive content (Delft) - Bedankt voor je steun! We willen je graag een ticket aanbieden voor de première van onze documentaire in Delft. Je krijgt ook exclusief achter-de-schermen materiaal doorgestuurd. Tot dan! 2 donateurs € 40 Doneren Ticket premiere + exclusive content (Antwerp) - Bedankt voor je steun! We willen je graag een ticket aanbieden voor de première van onze documentaire in Antwerpen. Je krijgt ook exclusief achter-de-schermen materiaal doorgestuurd. Tot dan! 7 donateurs € 150 Doneren VIP Premiere Duoticket (Delft) - Bedankt voor je steun! We willen je graag twee VIP tickets aanbieden voor de première van onze documentaire in Delft. Geniet van de film met drankjes op je font-row stoelen. Ook zal je exclusief achter-de-schermen beelden in uw mailbox ontvangen, geniet ervan! 3 donateurs € 150 Doneren VIP Premiere Duoticket (Antwerp) - Bedankt voor je steun! We willen je graag twee VIP tickets aanbieden voor de première van onze documentaire in Antwerpen. Geniet van de film met drankjes op je font-row stoelen. Ook zal je exclusief achter-de-schermen beelden in uw mailbox ontvangen, geniet ervan! 1 donateur € 950 Doneren Official Sponsership - Wij willen u de kans bieden om een officiële sponsor te worden van onze documentaire. Als sponsor zult u erkenning krijgen in de film en exclusieve promotie op onze sociale media en website ontvangen. Ook kunnen we uitgebreider verslag doen van ons project en onderzoek in Uganda. Als u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen voordat u doneert. Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen