Empowering Young Tanzanian Entrepreneurs by selling soap!

Closed You can't donate anymore
Target reached
from €3,500 (126%)

Beste lezer!

Wij zijn Max, Gijs en Lars, drie studenten aan de TU Delft. Wij volgen de minor International Entrepreneurship & Development.

Ons doel met deze minor is om kansarme jongeren in Tanzania, door middel van ondernemerschap een positieve sociale impact te laten maken in hun gemeenschap en financieel onafhankelijk te worden.

En dat is precies wat wij gaan doen! In samenwerking met de stichting Youth Entrepreneurs Projects (YEP-Tanzania) gaan wij aan de slag bij Elabs. Elabs Institute of Technology is een onafhankelijke kostschool die kansarme jongeren (18 - 27 jaar) helpt maatschappelijke uitdagingen in hun communities te tackelen en financiële onafhankelijkheid te bereiken. Veel van hen komen uit kansarme omgevingen en dit helpt hen te werken aan een betere toekomst

Dit doet YEP en de school Elabs door opleidings- en trainingsprogramma's aan te bieden op het gebied van laboratoriumonderzoek met gebruik van technologie en onderwijs.

Zo komen zij tegemoet aan de uitdagingen en behoeften van deze tijd in de regio van Oost-Afrika.

En nu onze rol: wij als Delftse studenten nemen twee grote taken op ons. 

  • Ten eerste stellen wij lesmateriaal voor het ondernemerschaps vak samen. Als onderdeel van Elabs worden de studenten Ondernemersvaardigheden als marketing, promotie, boekhouding en marktonderzoek bijgebracht. Wij zullen online lesmateriaal maken en dit beschikbaar stellen voor de Tanzaniaanse studenten. Op die manier krijgen zij de handvaten aangereikt die nodig zijn om als beginnend ondernemer te ontsnappen aan de vicieuze cirkel van armoede. 

 

  • Ten tweede gaan wij een deel van de studenten die studeren aan Elabs begeleiden in het in de praktijk brengen van wat er in het ondernemerschapsvak wordt geleerd: een bedrijf op zetten. Dit wordt een zeepproductie bedrijf om tegemoet te komen aan de vraag voor cosmetische producten als desinfecterende of antibacteriele zeep. Samen met hen onderzoeken wij de beste samenstelling van ingredienten, en zetten we een plan op om  het te verkopen aan lokale hotels, huishoudens en bedrijven. Het bedrijf zal Wasomi heten! Dit betekent 'intellectueel' in het Swahili en deze naam is door de studenten bedacht!

En dat is waar uw bijdrage essentieel is! Het voornaamste tijdens het opzetten van dit zeep-productie bedrijf is het benodigde startkapitaal om dit bedrijf van de grond op te bouwen tot een bloeiende onderneming. Dat is € 3500,-. en onderverdeeld in 3 elementen. 

1000 euro voor verpakkingsmateriaal en een duurzame infrastructuur voor de lange termijn.

1500 euro voor het investeren in de benodigde ingrediënten en het inspelen op verschillende toepassingen (van huishoudens tot bedrijven)

1000 euro om te investeren in de apparatuur en benodigdheden voor de productie van zeep op grotere schaal.

Wij zijn enorm enthousiast om ondanks de omstandigheden die wereldwijd spelen, ons in te zetten voor kansarme jongeren en hen perspectief op een betere toekomst te bieden, simpelweg door onze kennis en middelen tijdelijk te verplaatsen van Delft naar Tanzania!

Voorbeeld van het t-shirt met logo (Wasomi) dat u kunt ontvangen na een donatie van 20 euro:

Keuze uit de maten: XS, S, M, L, XL 

 

 

 

Mocht u vragen hebben over ons project, schroom je niet om te mailen naar wasomitanzania@gmail.com of stuur een appje naar Max via +31 6 40729251

Heeft u vragen of opmerkingen over ons project?

Stel ze of laat het ons weten door ons te mailen via wasomitanzania@gmail.com of stuur een appje naar Max via +31 6 40729251

Heeft u als bedrijf dezelfde visie als wij, om ook door middel van ondernemersschap kansarme jongeren in ontwikkelende langen een perspectief te bieden?

Verbind u aan ons door een bijdrage te leveren en de wereld te laten weten dat wij er samen voor gaan!