The Motown Movement

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 16.000 (13%)

Wij zijn The Motown Movement, een non-profit organisatie in Nederland en de VS gerund door 5 studenten van de TU Delft. Ons doel: duurzame woningbouw beschikbaar maken voor iedereen. We ontwikkelen, verzamelen en delen duurzame low-budget & do-it-yourself technieken die iedereen kan gebruiken om zijn of haar woning te verduurzamen. Deze technieken en al onze bevindingen zullen wij publiceren op een online platform. Om aan te tonen dat dit echt kan, hebben we een oud en vervallen huis gekocht in Detroit. Dit huis zijn we momenteel aan het ombouwen tot een compleet groene, zelfvoorzienende woning. Door dit huis te transformeren brengen we onderzoek en educatie samen in een showcase voor duurzaam wonen. Na afronding van de verbouwing gaat dit huis dienen als voorbeeld voor de wijk en zal als community-house een centrale rol krijgen in de samenleving van Detroit. Om extra kracht te zetten achter het ontwikkelen en publiceren van de technieken zijn wij nu bezig met het opzetten van een master course aan de TU Delft waarin onze technieken onderzocht en gemaakt worden. De opgedane kennis en onze eigen ervaring in Detroit zal vervolgens vertaald worden naar de situatie in Nederland en, indien er voldoende middelen zijn, zal ook hier een zelfde project worden opgestart.

Door middel van een online platform en onze voet in de wijk proberen wij duurzaam wonen ook bereikbaar te maken voor een veel grotere groep: de midden- en lagere inkomensklasse. Door duurzaam wonen toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht woning, inkomen of woonplaats, kan iedereen zijn steentje bijdragen aan een duurzame woon- en leefomgeving.

De afgelopen tijd is er al hard gewerkt om het community center af te krijgen, maar we zijn er nog niet. In april zullen we voor de laatste keer teruggaan naar Detroit om daar te proberen het huis af te maken. Hierbij kunnen we, naast hulp van de locals, alle hulp gebruiken! Door te doneren zorgen we samen voor betere woonomstandigheden voor de Detroiters en zal duurzaamheid voor iedereen beschikbaar worden!

Met behulp van jouw donatie maken wij duurzame woningbouw beschikbaar voor iedereen. Speciaal voor jou hebben wij een leuk cadeautje toegevoegd aan de donaties. Wij geven u graag dit presentje. Wij kunnen dit echter niet garanderen. Wij willen zo veel mogelijk geld van de donatie gebruiken voor onze doelen en hebben geen ruim budget voor het opsturen van de cadeautjes. We hopen dat u dit begrijpt. 

Bekijk alle

Crowdfund Kick off

27-02-2020 | 18:00 Vandaag gaat onze Crowdfund campagne van start!  Help ons om duurzame woningbouw beschikbaar te maken voor iedereen. Al met een Donatie van €10 kunnen wij heel veel! Bijvoorbeeld een gipsplaat kopen voor in het Community Centrum.  Met een donatie van €50 kunnen wij al een heel raamkozijn kopen! bij €1000 kunnen wij direct het gehele ventilatiesysteem af maken. 
Lees meer