Onderzoek in Ghana voor 's werelds eerste fairtrade toiletpapier

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 2.000 (116%)

Steun Ghanese boeren en draag je steentje bij aan het eerste fairtrade bamboe toiletpapier!

Wij zijn Faber, Iris, Quincy en Suus, studenten uit Delft en Rotterdam, wij vertrekken in november naar verschillende regio’s in Ghana om onderzoek te doen naar de mogelijkheid voor digitale betaalmiddel systemen en het verbouwen van bamboe in combinatie met agroforestry bij Ghanese boeren. Deze uitdaging is deel van onze minor 'International Entrepreneurship and Development' aan de TU Delft. 

Ons project is een internationaal onderzoek en een opdracht uitgevoerd namens The Good Roll (TGR). Opgericht in 2017, heeft TGR zich toegewijd aan de productie van duurzaam toiletpapier, waarbij 50% van de winst wordt geïnvesteerd in The Good Roll Foundation, die tot doel heeft sanitaire voorzieningen te bieden in Ghana. TGR streeft ernaar om iets groots te bereiken: de productie en aanvoer van bamboe lokaal geproduceerd door Ghanese boeren. Dit project markeert hun ambitie om 's werelds eerste ‘Fair trade’ bamboe toiletpapier te worden .

Het project kijkt op langere termijn naar mogelijkheden voor TGR om hun volledige 'supply chain’ in Ghana op te zetten, en zo de lokale economie te stimuleren via bamboeteelt. 

Op korte termijn heeft het project tot doel: Om samen met een Ghanees bedrijf genaamd Farmerline die gespecialiseerd is in het moderniseren van de Ghanese landbouw en streeft naar welvaart Ghanese boeren, een goed beeld te creëren van de bestaande beschikbaarheid bamboe in twee regio's in Ghana en de bereidheid van de boeren om over te stappen naar digitale betaalmethoden en bamboe te gaan verbouwen. 

Hier zal veel veldwerk mee gepaard gaan en daarvoor zullen wij in de Ashanti en Eastern regio gaan reizen om zo veel mogelijk boeren te spreken en in kaart te brengen hoe zij over agroforestry en digitale betaalmethodes denken en of ze er deel van uit willen maken. Wij hebben jullie hulp nodig om deze data te verzamelen, de lokale economie in Ghana een boost te geven en bovenal om ‘s werelds eerste fairtrade bamboe toiletpapier mogelijk te maken. Met het opgehaalde geld kunnen wij o.a. de nodige transportkosten financieren en benodigdheden zoals posters, een tolk en ook willen we een kleine pilot-studie opzetten om onze ideeën in beeld te brengen voor de Ghanese boeren. 

Voor vragen en/of opmerkingen, neem gerust contact met ons op!

Contactpersoon :

Quincy Janssen

J.Q.Janssen@student.tudelft.nl

 

Quincy Janssen

 

Ik ben Quincy Janssen, 20 jaar en ben nu begonnen aan mijn derde jaar van de opleiding Liberal Arts & Science aan Erasmus University College. Ik heb in mijn studie een breed pakket aan vakken mogen volgen, van psychologie tot econometrie. Zelf heb ik gekozen voor de richting Economics, Business and Society. Ik ben heel enthousiast over ons project door mijn liefde voor Afrika, die ik heb ontwikkeld tijdens vrijwilligerswerk in Oeganda op mijn 15e. Het omgaan, leven en werken met de lokale bevolking was echt een geweldige en ook een uitdagende ervaring. 

Ik hoop dat ik zowel met de kennis van mijn opleiding en ervaringen net als met de nieuw geleerde stof tijdens de IED minor samen met ons team iets kan betekenen voor The Good Roll in Ghana!

 

Suus Plaum

Mijn naam is Suus Plaum, ik ben 21 jaar oud en bevind me in het derde jaar van mijn bacheloropleiding Technische Bestuurskunde (TB) aan de Technische Universiteit Delft. Binnen deze opleiding heb ik mijn interesse gericht op het domein informatie & communicatie, waar ik mij voornamelijk bezighoud met data science en risicomanagement van bedrijven. Mijn passie voor milieu- en duurzaamheidskwesties is geworteld in mijn eerdere ervaringen, zoals het verstrekken van voorlichting over plasticvervuiling en het verkennen van bredere marktmogelijkheden voor producten van lokale Balinese boeren tijdens mijn vrijwilligerswerk in Java en Bali een aantal jaar geleden. Deze ervaringen hebben mij waardevolle inzichten verschaft in de milieuproblemen waarmee lokale boeren worden geconfronteerd. Ik ben daarom ook enorm gemotiveerd om deze verworven kennis toe te passen in een geheel andere culturele context. Ik kijk er dan ook naar uit om met zowel mijn bestaande kennis als de kennis die ik heb vergaard tijdens de minor IED een significante bijdrage te kunnen leveren aan een project voor The Good Roll.

 

Iris Verhoeven

Ik ben Iris Verhoeven, 21 jaar en ik zit in mijn derde jaar van de bachelor Liberal Arts & Sciences aan het Erasmus University College. De richting die ik binnen deze opleiding heb gekozen is Economics, Business & Society. Daarnaast heb ik ook nog een minor genaamd ‘Think Green’ afgerond die betrekking had tot verduurzaming. Daarbij heb ik veel geleerd over start-up bedrijven die duurzame producten proberen te ontwikkelen voor verschillende markten. Deze ervaring heeft mijn kennis over zowel ondernemerschap als verduurzaming ook verbreed. Ik hoop zo ook met deze IED minor veel te kunnen betekenen voor het project wat we gaan neerzetten voor The Good Roll in Ghana! Ik kijk er naar uit om u en het team van de Good Roll te ontmoeten.  Faber Vlierboom

Mijn naam is Faber Vlierboom, ik ben 22 jaar oud en ik ben nu begonnen aan mijn 4e jaar van mijn bachelor Technische Bestuurskunde aan de TU Delft. In de bachelor heb ik de richting transport en logistiek gekozen. Ik ben erg geïnteresseerd in de Ghanese cultuur, ik heb er ook dan over gelezen. Daarom heb ik erg zin om van jullie meer te leren en ook in Ghana meer kennis op te doen. Daarom sta ik te popelen om u en het team van The Good Roll te ontmoeten en mijn kennis samen met de kennis die ik nog zal vergaren bij IED toe te passen bij The Good Roll in Ghana!