Water For Young Sierra Leonean Entrepreneurs!

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 3.500 (164%)

Beste lezer, 

Wij zijn Laurens, Tetsuo en Rolf, studenten aan de TU Delft en voor onze minor International Entrepreneurship & Development doen wij een samenwerkingsproject met the Strategic Entrepreneurship Program Sierra Leone (SEP-SL). Hun doel is het verminderen van (jeugd)werkloosheid en het stimuleren van ondernemerschap in Sierra Leone. 

SEP-SL is een sociale onderneming waar jonge professionals in Sierra Leone hun talenten kunnen ontwikkelen, met de focus op de kledingindustrie. Momenteel runt SEP-SL een naaiatelier in de hoofdstad Freetown waar acht studenten praktijkervaring op kunnen doen zodat ze later een eigen bedrijf kunnen beginnen. Hier worden prachtige tassen en mondkapjes van onder andere gerecyclede materialen en reststoffen geproduceerd. Deze producten worden in Nederland verkocht om met de opbrengst het instituut te financieren en verder te laten groeien. 

Maar waarvoor hebben wij uw steun nodig? Het programma is een groot succes gebleken en is toe aan uitbreiding. Het SEP-SL team heeft plannen om een nieuw instituut te bouwen in Macdonald, een gebied ongeveer 40 km van de hoofdstad Freetown. Dit gebied is nog onontwikkeld en er is geen veilige watervoorziening. Daarom heeft SEP-SL ons de opdracht gegeven om een watervoorziening voor het nieuwe naaiatelier te ontwerpen en te bouwen. Het systeem moet de studenten en de toekomstige bevolking van Macdonald voorzien van schoon (drink)water.

Met behulp van de TU Delft en de Universiteit Twente willen wij een duurzame en betaalbare touwpomp ontwerpen en bouwen. Wij zulllen in januari 2021 samen met de mensen in Sierra Leone de pomp installeren zodat zij in de toekomst de pomp goed kunnen onderhouden. De productie- en transportkosten van de touwpomp bedragen €750 en de constructie van de put kost €2750. Voor (technische) vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen al onze reis- en verblijfkosten zelf betalen, elke cent gaat dus naar de watervoorziening! 

Met een globale pandemie die een enorme impact heeft op kwetsbare economieën, is het cruciaal dat initiaitieven zoals SEP-SL kunnen blijven bestaan om jonge professionals te helpen ontplooien en om te investeren in de toekomst van Sierra Leone. Wij zijn enthousiast om onderdeel te zijn van SEP-SL en hopen dat we de organisatie kunnen helpen op een duurzame manier te groeien.

 Contact: students@sep-sl.org

 

Heeft u vragen of opmerkingen over ons project?

Aarzel niet om ons een e-mail te sturen: students@sep-sl.org

Bedrijven en organisaties, die ons project willen steunen en tegelijkertijd hun werknemers op een stijlvolle manier willen beschermen tegen het coronavirus, kunnen ook grotere aantallen mondkapjes ontvangen. De mondkapjes zijn o.a. zeer geschikt voor kerstpakketten. Ook kunnen wij uw bedrijflogo op onze crowdfundpagina plaatsen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Bekijk alle

Steun ons met uw bedrijf!

13-11-2020 | 19:00 Beste donateurs, Allereerst ontzettend bedankt voor jullie steun! De crowdfundingsactie is inmiddels al een tijdje in de lucht en wij zijn erg blij met de steun en positieve reacties die we van iedereen krijgen. We zijn ondertussen al over de helft van ons streefbedrag, maar we hebben nog lang niet ons doel bereikt! Daarom vragen we jullie aandacht voor het volgende:  Sinds een aantal dagen hebben we ook de optie voor bedrijven om het project te steunen. Donaties van bedrijven worden namelijk beloond met meerdere mondkapjes die ideaal zijn voor bijvoorbeeld kerstpakketten, daarnaast kunnen bedrijfslogo’s geplaatst worden en gaan ze mee in al het promotiemateriaal voor deze crowdfund-actie. Mocht uw bedrijf geïnteresseerd zijn om ons project te steunen, twijfel dan niet om ons te contacteren.  Blijf onze campagne volgen voor meer updates en vergeet vooral niet om dit project te delen met al uw vrienden en familie!  Instagram SEP Facebook SEP
Lees meer