Water For Young Sierra Leonean Entrepreneurs!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 3.500 (164%)

Beste lezer, 

Wij zijn Laurens, Tetsuo en Rolf, studenten aan de TU Delft en voor onze minor International Entrepreneurship & Development doen wij een samenwerkingsproject met the Strategic Entrepreneurship Program Sierra Leone (SEP-SL). Hun doel is het verminderen van (jeugd)werkloosheid en het stimuleren van ondernemerschap in Sierra Leone. 

SEP-SL is een sociale onderneming waar jonge professionals in Sierra Leone hun talenten kunnen ontwikkelen, met de focus op de kledingindustrie. Momenteel runt SEP-SL een naaiatelier in de hoofdstad Freetown waar acht studenten praktijkervaring op kunnen doen zodat ze later een eigen bedrijf kunnen beginnen. Hier worden prachtige tassen en mondkapjes van onder andere gerecyclede materialen en reststoffen geproduceerd. Deze producten worden in Nederland verkocht om met de opbrengst het instituut te financieren en verder te laten groeien. 

Maar waarvoor hebben wij uw steun nodig? Het programma is een groot succes gebleken en is toe aan uitbreiding. Het SEP-SL team heeft plannen om een nieuw instituut te bouwen in Macdonald, een gebied ongeveer 40 km van de hoofdstad Freetown. Dit gebied is nog onontwikkeld en er is geen veilige watervoorziening. Daarom heeft SEP-SL ons de opdracht gegeven om een watervoorziening voor het nieuwe naaiatelier te ontwerpen en te bouwen. Het systeem moet de studenten en de toekomstige bevolking van Macdonald voorzien van schoon (drink)water.

Met behulp van de TU Delft en de Universiteit Twente willen wij een duurzame en betaalbare touwpomp ontwerpen en bouwen. Wij zulllen in januari 2021 samen met de mensen in Sierra Leone de pomp installeren zodat zij in de toekomst de pomp goed kunnen onderhouden. De productie- en transportkosten van de touwpomp bedragen €750 en de constructie van de put kost €2750. Voor (technische) vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen al onze reis- en verblijfkosten zelf betalen, elke cent gaat dus naar de watervoorziening! 

Met een globale pandemie die een enorme impact heeft op kwetsbare economieën, is het cruciaal dat initiaitieven zoals SEP-SL kunnen blijven bestaan om jonge professionals te helpen ontplooien en om te investeren in de toekomst van Sierra Leone. Wij zijn enthousiast om onderdeel te zijn van SEP-SL en hopen dat we de organisatie kunnen helpen op een duurzame manier te groeien.

 Contact: students@sep-sl.org

 

Heeft u vragen of opmerkingen over ons project?

Aarzel niet om ons een e-mail te sturen: students@sep-sl.org

Bedrijven en organisaties, die ons project willen steunen en tegelijkertijd hun werknemers op een stijlvolle manier willen beschermen tegen het coronavirus, kunnen ook grotere aantallen mondkapjes ontvangen. De mondkapjes zijn o.a. zeer geschikt voor kerstpakketten. Ook kunnen wij uw bedrijflogo op onze crowdfundpagina plaatsen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Bekijk alle

Water in Sierra Leone!

01-01-2021 | 19:00 Beste donateur,  We willen jullie hierbij graag nogmaals bedanken voor jullie steun! Dankzij jullie hebben we maar liefst €5.773 op weten te halen waarmee we veel meer hebben kunnen bereiken dan in eerste instantie gepland.  De afgelopen maand zijn we erg druk geweest met de bouw van de waterpompen in Sierra Leone. Samen met onze lokale collega’s hebben we niet één, maar drie pompen kunnen plaatsen en hebben we ervoor kunnen zorgen dat SEP-SL verder kan met het uitbreiden van haar activiteiten in Sierra Leone. De eerste twee pompen in de dorpen Macdonald en Rokel functioneren al helemaal en de derde pomp in Makonkari wordt binnenkort afgemaakt door het SEP team wanneer de put volledig is afgegraven. SEP-SL heeft ondertussen al veel positieve reacties gehad op de pomp en is nu van plan om een business rondom de pomp te beginnen zodat in de toekomst nog meer mensen in Sierra Leone toegang hebben tot schoon water. Wij zullen in de toekomst ook betrokken blijven bij het project om SEP-SL te adviseren en te begeleiden bij de uitbreiding van dit project.   Ook het naamplaatje is overhandigd aan de trotse eigenaren van de touwpomp en zal binnenkort opgehangen worden bij de pomp.  Voor mensen die geïnteresseerd zijn in een originele SEP-SL laptophoes of etui, laat het ons weten of neem een kijkje op de website: https://slyi.nl/shop/.  Groetjes Rolf, Tetsuo en Laurens 
Lees meer