Plastic afval probleem tegen gaan met een duurzame oplossing!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 2.500 (117%)

 

Beste lezers!

 

Wij zijn Sophie, Emma en Jamil, en samen met CHAKO Zanzibar, proberen wij het lokale zwerfafvalprobleem en de gezondheidsproblemen van het eiland Zanzibar tegen te gaan met een innovatieve en duurzame oplossing voor het recyclen van plastic afval. 

 

CHAKO Zanzibar is een sociale en duurzame onderneming gevestigd op Zanzibar, een eiland van Tanzania. Zanzibar staat bekend om prachtige witte stranden, helder turkooisblauw water, rijke historie, en nog veel meer. Helaas heerst er, onder andere door veel toeristen, een teveel aan plastic afval op het eiland. CHAKO speelt hierop in. Zij hergebruiken het afval op het eiland en zij maken hiervan prachtige lokaal geproduceerde en ambachtelijk vervaardigde producten. Deze producten verkopen zij over de hele wereld. CHAKO creëert niet alleen iets moois uit afval, maar houdt ook nog eens het prachtige eiland schoon. Bovendien geven zij vrouwen en jongeren een baan met eerlijke lonen, aangezien de helft van de bevolking op Zanzibar onder de armoedegrens leeft.  

 

Met zijn drieën willen wij een sociale en duurzame impact maken tijdens onze minor 'International Entrepreneurship and Development'. Hierdoor hebben wij besloten om CHAKO te helpen met hun missie. CHAKO wees ons op het groeiende overgewichtprobleem op het eiland. De gezondheid van de bevolking van Zanzibar moet hierdoor worden verbeterd. Hiernaast is het noodzakelijk dat er een duurzame manier van plastic recyclen komt.

 

Om deze problemen aan te pakken, hebben wij een oplossing bedacht! Wij ontwikkelen en bouwen nu een door de fiets aangedreven machine die plastic afval kan versnipperen tot een, door CHAKO, bruikbaar materiaal. Dit noemen wij ook wel een 'bike-shredder'. Dit is een innovatief en duurzaam alternatief voor de reeds bestaande methoden en is de perfecte brug tussen up-cycling van plastic afval en de vitaliteit van de medewerkers  

 

Nu komt het lastige gedeelte, tevens het gedeelte waarin u een belangrijke rol kunt spelen. Om de 'bike-shredder' te kunnen bouwen en verschepen naar Zanzibar hebben wij geld nodig. De kosten zijn als volgt: verzending (€300), de versnipperaar (€500), (maatwerk) onderdelen (€1500) en gereedschap (€200). Dit geeft een optelsom van €2500. Als wij meer geld binnen halen dan dit doel, zullen wij het overschot gebruiken om (reserve)materialen en gereedschap te kopen om samen met de 'bike-shredder' naar CHAKO Zanzibar te verzenden.   Deze extra materialen kunnen zij gebruiken om de 'bike-shredder' te onderhouden, maar ook kunnen zij deze extra materialen gebruiken bij het opschalen van het aantal 'bike-shredders', dat de voordelen nog meer zou vergroten!

 

Als u besluit te doneren, en ons daarbij in onze missie te helpen, dan kunt u daar verschillende giften bij krijgen! Als u  €15,- doneert, krijgt u een prachtig Kitengi mondmasker, speciaal voor u gemaakt, door CHAKO. Bij een donatie van €25,- euro krijg je zelfs twee maskers, samen met een klein Kitengi opbergtasje. bij een donatie van €50,- krijgt u een speciale en gerecyclde Kitengi tas. Bij een donatie van €100,- willen we u graag persoonlijk bedanken met een videoboodschap van ons en CHAKO, samen met twee Kitengi tassen!

 

Wij vinden dit een prachtig project en zijn blij dat wij de kans krijgen om onze kennis over te dragen aan CHAKO Zanzibar. Ga voor meer informatie naar de website van CHAKO Zanzibar: https://www.chakozanzibar.com/. Om ons proces te volgen, kunt u ons toevoegen op instagram: @tudelft_chako.