Empowering Tanzanian Farmers

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.600 (80%)

Tanzania behoort tot een van de vruchtbaarste landen van Afrika. Hoe kan het dan toch dat er jaarlijks grote voedseltekorten zijn? Dit heeft ermee te maken dat Tanzania van mei tot oktober langere perioden van droogte kent. Wij gaan Tanzaniaanse studenten/boeren laten zien hoe je ook in tijden van droogte op een duurzame manier de gewassen kunt laten groeien. Op deze manier hopen wij een waardevolle bijdrage te leveren aan een efficiëntere landbouw in Tanzania!

 

Project

In samenwerking met de stichting YEP-Tanzania, zullen wij drie maanden op een farm-school in Misungwi, in Noord-Tanzania, ons bezig houden met het installeren van een water-irrigatie systeem voor op de buitenvelden van de farm.

In dit project hebben we twee hoofddoelen: een technisch en een educatief doel. Het technische doel focust op het ontwikkelen van een irrigatiesysteem voor de buitenvelden van de farm. Hierdoor maken wij het mogelijk om ook tijdens het droge seizoen te oogsten, wat bijdraagt aan het vergrote landbouwproductie en het commerciële oogmerk van de farm. Het tweede doel is om de lokale jonge Tanzanianen aan te moedigen om commerciële boeren te worden. YEP leert deze locale studenten/boeren hoe ze een eigen commerciële boerderij kunnen beginnen en keuzes maken over investeringen die zij kunnen doen. Wij gaan ze dit proberen bij te brengen door ze mee te nemen in onze investeringen op de boerderij en ze uit te leggen wat voor impact die investeringen hebben.

 

Meet the team

Wij zijn Gijs (mechanical engineering), Sjoerd (aerospace engineering) en Sara (international development)en wij zijn een team binnen de minor International Entrepreneurship & Development aan de TU-Delft.

Omdat we verschillende studie-achtergronden hebben, hebben we een breed palet aan expertise op zowel sociaaleconomisch als technisch gebied. Dit zal ons helpen om in Tanzania niet alleen succesvol te zijn op technisch vlak, maar ook om een positieve impact te maken op de betrokken mensen!

 

Waarom doneren?

Om ons project succesvol te maken, hebben we uw financiële steun nodig. Het streefbedrag is 4000 euro. Met dat geld is het mogelijk om een nieuw irrigatiesysteem aan te leggen en het bestaande systeem te verbeteren. Hierdoor wordt de boerderij minder seizoensafhankelijk en laten wij de lokale community zien wat er mogelijk is op het gebied van commercial farming. Graag willen we benadrukken dat alle reiskosten en levensonderhoud volledig door onszelf worden gedragen. Dit betekent dat 100% van het opgehaalde bedrag rechtstreeks in het project wordt geïnvesteerd.

 

Het opgehaalde geld zal naar de volgende investeringen gaan:

  • Nieuwe watertank voor opslag van 10 000 L:                            €1000
  • Aanleg irrigatiesysteem:                                                            €1500            
  • Verbeteren water pomp (zonnepanelen en een nieuwe pomp) €1000

 

We waarderen elke vorm van financiële bijdrage om ons project te ondersteunen.

 

Mocht u vragen hebben over het project of geïnteresseerd zijn in een samenwerking, dan kunt u ons mailen op projectmisungwi@gmail.com of telefonisch zijn we bereikbaar op +31628804080. Voor extra info over de farm en YEP-Tanzania kunt u https://yeptanzania.or.tz/ bezoeken.

 

Hartelijk dank!

Gijs, Sara & Sjoerd

 

€ 10 Doneren Vrienden van Misungwi - Kiest u voor deze donatie? Dan ontvangt u elke twee weken een update in de mail over het project, en zo blijft u betrokken bij het laatste nieuws! 14 donateurs € 30 Doneren Goede vrienden van Misungwi - Kiest u voor deze donatie? Dan zal uw naam op een plaatje bij de tank worden geschreven en krijgt u een handgemaakte traditionele armband opgestuurd. Zo wordt u en uw betrokkenheid vereeuwigd in Misungwi en heeft u blijvende herinnering aan uw bijdrage! 7 donateurs € 60 Doneren Zilveren vrienden van Misungwi - Bij deze donatie laten we speciaal voor u een T-shirt maken door een lokale kleermaker in Misungwi. Na onze terugkeer sturen we het naar u op. Met deze bijdrage ondersteunt u niet alleen een lokale kledingmaker, maar ook ons project! € 120 Doneren Aanrader Gouden vrienden van Misungwi - Schoenen give-away! Bij deze donatie zullen wij twee paar schoenen schenken aan een jongen en een meisje, op een school vlakbij onze farm. U helpt hiermee deze kinderen om naar school te gaan en tegelijkertijd ondersteunt u ons project. De meeste kinderen hebben hier namelijk geen schoenen. U ontvangt een persoonlijk bedankkaartje, met een foto van de kinderen die u met uw donatie heeft geholpen! 4 donateurs € 250 Doneren Beste vrienden van Misungwi - Bij deze donatie krijgt u alles: een handgemaakte Tanzaniaanse armband, een traditioneel Tanzaniaans T-shirt gemaakt door een kleermaker in Misungwi. Daarnaast komt uw naam op de watertank en zullen we namens u twee paar schoenen doneren aan een jongen en een meisje op een school vlakbij de boerderij! Daar krijgt u een persoonlijk bedankkaartje bij. 2 donateurs € 500 Doneren Partners van Misungwi - Bij deze donatie wordt uw bedrijf een gewaardeerde partner van ons project. We zullen uw bedrijf als sponsor presenteren op onze sociale media en in de aftermovie van het project. Op de boerderij en bij de watertank zal uw bedrijfslogo een jaar lang prominent te zien zijn, en hiervan u ontvangt hoogwaardig beeldmateriaal. We kijken ernaar uit om samen te werken! voor vragen kunt u mailen naar projectmisungwi@gmail.com