Maak motorrijden groener!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 15.750 (8%)

Tijd voor de volgende stap in vervoer! Nova Electric Racing wil deze zetten. Race jij met ons mee naar een schonere toekomst?

Motorrijden kan schoner.

Met dit project willen we aan de wereld laten zien dat motorrijden op een schone manier kan. Dit allemaal zonder in te leveren op prestaties! Zowel op als buiten het circuit. Dit willen doen door onze titel in het Europees kampioenschap te prolongeren en ook nog in de OW (open wegrace) cup te gaan rijden op het TT circuit in Assen. Hierbij nemen wij het op tegen verbrandingsmotoren!

Doe je mee?

Zoals elk jaar gaan wij enorm ons best doen om weer een elektrische motorfiets onze werkplaats uit te laten rollen. Hiervoor hebben we alle expertise tot onze beschikking om dit een geslaagd project te maken: ons team bestaat uit studenten van alle faculteiten van de TU Delft! Met negen jaar aan ervaring in het bouwen van motoren en twee jaar daarvan met het bouwen van elektrische motoren hebben we bijna alle succesfactoren in huis. 

We hebben alleen nog hulp nodig bij één ding: De batterijen. Elke batterij kost 25 euro en we hebben er 600 nodig om de verbrandingsmotoren te kunnen verslaan! Zonder batterijen kunnen wij niet vooruit.
Geef ons de power om onze elektrische motor vooruit te brengen! Met een kleine bijdrage hebben wij al snel genoeg om 1 batterij te kunnen aanschaffen.

 

 

 

 

 

Koen Engelen

teammanager@novarincing.nl

Nova Electric Racing is een Dreamteam aan de TU Delft. Wij ontwikkelen elektrische motoren. Met een team vol studenten proberen wij op die manier de motor industrie te veranderen. Ook krijgen wij de kans te leren in de praktijk. Zo ontpoppen wij ons tot nog betere ingenieurs.

Elk jaar wordt een nieuw team aangesteld om een verbeterde motorfiets te ontwikkelen. Met de motorfiets doen we dan mee aan internationale wedstrijden tegen o.a. verbrandingsmotoren. De elektrische motor NOVA 08 is zo in 2017 Europees kampioen geworden tijdens de Moto E competitie. Daarmee is de NOVA 08 niet zomaar een motor maar een heuze racer!

Nu is het de beurt aan het nieuwe team om de NOVA 09 te ontwikkelen. Daarmee willen we onze Europese kampioenstitel verdedigen en top 3 race time behalen op de OW cup. Help ons bij het overtreffen van onze prestaties!

Lees meer over Nova Electric Racing op hun website http://novaracing.nl

Het streefbedrag is gebaseerd op de benodigde batterijen voor de elektrische motor. Elke batterij kost 25 euro en we hebben er 600 nodig voor de motor. Elke donatie kan ons dus al helpen bij het aanschaffen van een batterij! Wij hopen met uw steun zo dicht mogelijk bij het totale aantal batterijen te komen, om zo de best mogelijke elektrische motor te ontwikkelen!

 

Bekijk alle

Het is gelukt!

26-06-2018 | 09:40 Na een jaar hard werken en met de hulp van u hebben we het gehaald! Samen hebben wij de NovaBike 09 neer kunnen zetten. Dit had niet gekund zonder de crowdfunding campangne. Dus super bedankt dat u daar aan mee heeft gedaan. Nu vraagt u zich misschien af wanneer de rewards komen. Voor de namen op de website van Nova zijn deze nu al te vinden op de Battery Buddy pagina! Voor de naam op de battey pack zullen wij binnenkort een foto naar u toesturen en op de facebook pagina plaatsen als dank. Als laatste is dan de ketting schakel deze word na de laatste race opgestuurd. Deze zal van 5 tot 6 oktober zijn. Dan zal het daarna niet lang duren voordat deze bij u in de bus ligt. Wij willen u allemaal nogmaals bedanken voor uw support. Dankzij u hebben wij dit project kunnen verwezelijken. Met vriendelijke groet, Koen Engelen Teammanger
Lees meer