Atlantische Roei Expeditie!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 15.000 (7%)

De oceaan over roeien voor mentale gezondheid en oceaan conservatie! We hebben elkaar op de universiteit leren kennen en momenteel bereiden we ons voor om vanaf 12 december 4800km over de Atlantische Oceaan te roeien in "The World's Toughest Row".

Wat begon als een idee van twee huisgenoten zonder roei-ervaring, is inmiddels uitgegroeid tot een volledige campagne die al 2 jaar onderweg is. We zullen meer dan vier weken, non-stop en zonder ondersteuning, roeien van de Canarische Eilanden naar Antigua in het Caribisch gebied, tegen teams van over de hele wereld. Er is geen twijfel dat we onze fysieke grenzen zullen bereiken, maar de spirit en mentale veerkracht van ons team zullen op de proef worden gesteld.

We realiseerden ons dat dezelfde onzekerheden waarmee we op de oceaan zullen worden geconfronteerd, elke dag worden ondervonden door jonge mensen om ons heen. Middelen om mentale gezondheidsproblemen aan te pakken, zoals open communicatie, empathie en bewustzijn, moeten meer onder de aandacht worden gebracht. Daarom is het ons doel om onze reis te gebruiken als platform om het bewustzijn voor mentale gezondheid te vergroten en tegelijkertijd geld in te zamelen voor onze goede doelen MIND Us (Nederland) en JIGSAW (Ierland), die essentiële steun bieden aan jongeren.

Tegelijkertijd willen we, omdat de oceaan meer dan 30 dagen ons thuis is, het belang ervan als levensader van onze planeet benadrukken. Als technische studenten geloven we in de vaardigheden die we hebben geleerd om ons steentje bij te dragen aan het aanpakken van de huidige uitdagingen. Tijdens onze oversteek zullen we oceaangegevens verzamelen voor de validatie van een Nederlandse door studenten ontwikkelde oceaan conservatie tool en we helpen met het opzetten van een oceaan educatieprogramma in Ierland, die onze oversteek zal gebruiken om een jongere generatie te onderwijzen en te inspireren.

Om de startlijn en onze doelen te bereiken zijn we afhankelijk van jullie steun! Nu we onze roeiboot hebben, moeten we 15.000 euro inzamelen om onze essentiële communicatie- en veiligheidsuitrusting voor de oceaan aan te schaffen. Dit omvat onze satelliettelefoons; antennes; noodbakens; reddingsboot; reddingsvesten; draagbare gps; temperatuursensoren en harnassen. Met deze verplichte uitrusting kunnen we veilig de oversteek maken en tegelijkertijd het verhaal delen tijdens de oversteek, zodat we een grotere impact kunnen hebben voor onze goede doelen. De uitrusting zal na de overtocht worden verkocht, waarbij 100% van de opbrengst naar onze goede doelen gaat!

Bedankt dat je overweegt om onze campagne te steunen, we kunnen niet wachten om de steun van de TU Delft-gemeenschap tijdens deze race in de schijnwerpers te zetten! We kijken ernaar uit om ons avontuur met jullie te delen via regelmatige updates hier.

Yours,

Amir, Mark, Marko and Paul

Team Out of the Blue

Instagram: https://www.instagram.com/outoftheblue_rowing/

Website: https://www.outoftheblue.team/

 

More info on rewards:

(Your name on the boat)

The rowing deck is the surface between the cabins, we aim to print all names in time for the charity fundraiser* taking place this October. 

(Fortune cookies)

Send us a message that we will anonymously print on biodegrable paper and hide in our meal packs. Whether it is a joke, a motivational message, a thought for us to discuss or a roast, anything to spice up the shifts at sea. We will try our best to save and feature our favorite "fortune cookie" message. 

We will send any additional details and instructions alongside the confirmation email!

Charity fundraiser* 

In October we will host an evening fundraising charity event in Delft to unveil our ocean rowing boat, bring family, friends and sponsors together and enjoy an evening themed to shine a spotlight on ocean health and mental health. 

 

Naast dat we op dit platform nieuwsupdates zullen plaatsen zijn we ook via onze eigen media te volgen. Neem vooral een kijkje via de links hieronder!

Instagram: https://www.instagram.com/outoftheblue_rowing/

Website: https://www.outoftheblue.team/

De World's Toughest Row is een jaarlijkse race die sinds 2012 plaatsvindt en voorheen bekend stond als de Talisker Whiskey Atlantic Challenge.

In de editie van dit jaar zal Team Out of the Blue samen met een vloot van 42 andere boten vertrekken vanaf La Gomera, een Canarisch Eiland, naar Antigua in de Caraïben! We zijn allemaal verenigd door het idee om onze doelen te bereiken, bij te dragen aan onze goede doelen en elkaar te helpen bij de voorbereiding op de uitdaging.

  • Elke roeier streeft ernaar om 10 liter water per dag te verbruiken.
  • Roeiers verbranden meer dan 5000 calorieën per dag.
  • De golven die de roeiers ervaren kunnen tot 6 meter hoog zijn.
  • In een jaar beklimmen meer mensen de Mount Everest dan er ooit een oceaan hebben geroeid.

We streven ernaar om zoveel mogelijk te documenteren, inclusief de verbazingwekkende wilde dieren die we zo dicht bij onze boot hopen tegen te komen.

 

Uitrusting

 

Hieronder staat een overzicht van de verplichte uitrusting, die we moeten aanschaffen om deel te kunnen nemen aan de race. De satellietterminal zal ons verbinden met het internet, zodat we beelden en video's kunnen delen van onze dagelijkse leven, het zeeleven en de gehele ervaring. Eén satelliettelefoon zal uitsluitend worden gebruikt om in te checken met het veiligheidsteam, de tweede satelliettelefoon zal ons in staat stellen om familie te bellen en de derde satelliettelefoon zal worden opgeborgen in een waterdichte zak voor noodgevallen.

Met de volgboten soms op meer dan een dag afstand, moet ons schip elk scenario aankunnen. Daarom zijn we verplicht om een reddingsboot, dompelpakken, die onze lichaamstemperatuur meer dan 24 uur constant kunnen houden, en reddingsvesten aan boord te hebben.

 

Deze uitrusting voegt zich bij de lijst van 155 unieke items die mee aan boord moeten. We hebben deze uitrusting ook nodig om op de Noordzee te kunnen trainen om de verplichte 120 uur op zeewateren te kunnen volbrengen. De trainingscampagne gaat van start in juli 2023.

Wat betekent mentale weerbaarheid voor ons?

Voor ons betekent het dat we in staat zijn om elkaar te ondersteunen door middel van open communicatie, empathie en het oplossen van problemen, om onzekerheden te overwinnen ter voorbereiding op de uitdaging. We geloven dat dit ons uiteindelijk zal helpen om te navigeren door onzekerheden en ervaringen in het dagelijks leven, of het nu onze baan, studie of relaties zijn.

De uitdaging is tot nu toe een ongelooflijke leerervaring en een bron van motivatie geweest. Wij geloven dat iedereen een bron van motivatie in zijn/haar leven kan hebben, in welke vorm dan ook, die bij hem/haar past en die door veerkracht en een beetje positieve energie kan werken voor zijn/haar doelen of hem/haar kan helpen een richting te vinden.

Hoe werken we aan het maken van impact?

Door goede doelen te steunen op het gebied van mentale gezondheid, zoals MIND Us en Jigsaw, hopen we jongeren manier een hart onder de riem te steken. Naast het inzamelen van donaties die bijdragen aan programma's voor de lange termijn, hopen we ook inspiratie op te doen voor de korte termijn door onze ervaringen te delen.

De oceaan is de levensader van onze planeet en voorziet ons van zuurstof, voedsel, water, klimaatregeling en talloze andere voordelen voor onze gezondheid en ons welzijn. Desondanks hebben we, door de complexiteit en diversiteit ervan te negeren, schade toegebracht aan dit uitgebalanceerde systeem door overconsumptie, vervuiling en klimaatverandering.

Naast andere problemen kan de onzekerheid en het gebrek aan autonomie die veel jongeren, die veel om onze planeet geven, voelen wanneer ze met deze problemen worden geconfronteerd, het bestaande gewicht op hun schouders zwaar doen toenemen. Dit gevoel hebben we allemaal aan den lijve ondervonden. Naast dat het belangrijk is dat mensen zich bewust zijn van de omvang van het probleem, willen we onze campagne, uitdaging en acties gebruiken als een katalysator om oplossingen te vinden voor deze problemen.

Samenwerking 1: Gegevensverzameling

Team Out of the Blue zal de omstandigheden op zee vastleggen tijdens de Atlantische oversteek om de GIS-tool, ontwikkeld door Reef Support, genaamd Open Ocean Data, te valideren. De software maakt gebruik van satellietgegevens van de Copernicus Marine Service van de omstandigheden in de omringende oceanen en geeft individuen en organisaties dynamische inzichten, die helpen bij het ontwikkelen van oplossingen om koraalriffen te redden.

De resulterende satellietgegevens worden geproduceerd in een eenvoudig grafiekformaat en beschikbaar gesteld aan onafhankelijke organisaties die nieuwe kennis creëren over de interactie tussen het zeemilieu en koraalriffen. En kunnen publiekelijk worden gedeeld met gemeenschappen of worden gebruikt om lokale overheden te waarschuwen voor fluctuerende klimaatomstandigheden in de oceaan. We werken graag samen met Reef Support, omdat het is opgericht door studenten van de faculteit van lucht- en ruimtevaarten en laat zien dat jongeren samen een bijdrage kunnen leveren. Lees hier over onze samenwerking:

https://travel.reef.support/blog/the-ocean-rowing-race-to-save-corals-reefs (Engels)

Samenwerking 2: Oceaanonderwijs

Jongeren zijn essentieel voor het creëren van een toekomst waarin onze oceanen gewaardeerd en gerespecteerd worden. Zij hebben de creativiteit, innovatie en energie om een belangrijke factor van verandering te zijn en door campagnes zoals de Fridays for Future hebben ze laten zien wat ze kunnen bereiken als ze ergens gepassioneerd over zijn. Een belangrijk doel van onze campagne is om hier gebruik van te maken door bij jonge mensen een passie voor de oceaan aan te wakkeren door onze ervaringen en lessen van onze campagne en tijd op zee te delen.

Samen met SeaSynergy, een onderwijsorganisatie uit het zuidwesten van Ierland, zullen we een lesprogramma voor scholen ontwikkelen rond onze campagne en onze race. Een belangrijk onderdeel van dit programma zal bestaan uit maandelijkse zoomsessies tussen scholen, die zullen lopen van september 2023 tot maart 2024 en onderwerpen zullen behandelen als racevoorbereidingen, dieren in het wild, het weer en oceaanstromingen.

Terwijl we gegevens zullen verzamelen op onze eigen boot, is een ander belangrijk onderdeel van het onderwijsprogramma het opknappen en te water laten van een "mini" oceaanroeiboot uitgerust met zijn eigen sensoren. De 'Mini-Maine', die oorspronkelijk in Maine te water werd gelaten, is een drijvende boot die op de oceaan ronddreef om data te verzamelen voordat hij uiteindelijk in Ierland aanspoelde. Als onderdeel van het educatieve programma van Out of the Blue zullen scholen de boot opknappen in de kleuren van Team OB. De boot zal door het team aan de startlijn te water worden gelaten en nog lang nadat onze race is afgelopen oceaangegevens verzamelen.

De gecombineerde aanpak van de zoomsessies en lesplannen in combinatie met de praktische leerervaring, die de mini-boot van Team OB zal bieden, zal een leerervaring met impact creëren die ons zal helpen om de volgende generatie mondiger te maken.

Bekijk alle

The Ocean Race Stopover - The Hague

14-06-2023 | 21:37 The Ocean Race Highlights: Exhibiting our boat at a World-class event Mental health and ocean education in the foreground Share our journey with people of all ages Learning from Sailors about life at sea Served as a team building activity  Inspired by the motto "Racing with a purpose"
Lees meer