Team up with excellence!

De TU Delft zit boordevol talent. Talent dat gedreven wordt door een passie voor technologie en de ambitie om het verschil te maken in de wereld. We zetten alles in het werk om studenten en wetenschappers te laten excelleren en maatschappelijke impact te realiseren. Help je hieraan mee?

Steun onderstaande projecten!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Wij zijn drie studenten van de TU Delft: Remko, Stijn en Maxime. Samen met Godfrey Munezero en Seed2Feed zijn wij van plan een kas neer te zetten in de Kisoro regio die de de voedselzekerheid zal verbeteren.  Godfrey Munzero (28) is een jonge entrepreneur die woont en teelt in de Kisoro regio in Oeganda. Het gebied staat bekend om zijn berggorilla's en de vulkanen. Kisoro is een regio op 1800 m boven zeeniveau. Dit betekent dat de dagen warm zijn en de nachten zijn koud, wat ideaal is voor het telen van tomaten. Godfrey organiseert fietstochten door de regio en had voorheen een kleine kas van 10 bij 5 bij 2.5 meter. Godfrey zijn doel is om over te stappen naar volledig overkapt telen, iets wat in zijn regio eigenlijk nog niet gedaan wordt. Overkapt telen is beter omdat je dingen kan beïnvloeden zoals de luchtvochtigheid, temperatuur en het minder gebruiken van pesticiden. Godfrey is een biologische boer en hoopt meer boeren in de Kisoro regio te inspireren om over te stappen op beschermde teelt. Naast dat het dus beter is voor het milieu is het namelijk ook een goede manier om betere en voedende groentes te leveren aan de lokale bevolking. Dit zal hopelijk leiden tot betere leefomstandigheden in de regio. Godfrey ervaart de gebruikelijke uitdagingen met betrekking tot (beschermde) teelt van groenten, inclusief het omgaan met bodemvruchtbaarheid, zaadkwaliteit, ziekten en plagen, temperatuur en vochtigheid. Samen met hem gaan wij deze punten oplossen om onze doelen te behalen. Seed2Feed zal ons ook helpen deze doelen te tackelen met behulp van hun kennis over horticultuur en telen.  Ons plan is om samen met  Godfrey een grotere kas neer te zetten. Deze kas moet 20 bij 8 bij 4 worden. De kas zal zijn eigen water opvangen in een tank. Het overgaan op een grotere kas zal voor Godfrey leiden tot een grotere productie. Hij zal leveren aan scholen, op de lokale markt, aan de supermarketen en aan hotels in de regio.  Waar gaat uw geld naatoe? U geld zal gebruikt worden om de kas te bouwen. Denk dan aan het neerzetten van palen en UV plastic maar ook om de zaden te kopen en de inrichting van de kas. Tomaten telen heeft veel aandacht nodig en qua verzorging hebben tomatenplanten vooral behoefte aan een zonnige standplaats en warme, goed bemeste, waterdoorlatende grond. Daarom zijn we ook van plan om met Godfrey een irrigatie systeen en waterpomp aan te leggen. Dit zal er voor zorgen dat zijn tomaten niet alleen in kwantiteit maar ook in kwaliteit beter worden.  Wat krijgt u er voor terug? Voor een donatie van verschillende bedragen kan u items cadeau krijgen! Zo gaat het om een mok, een lekker kopje tomaten soep of een zakje tomatenzaden om je eigen plantjes te laten groeien!           
Bekijk alle

Example ventilators shipped to local projects

13-05-2020 | 12:21 Example ventilators have been shipped to Guatemala and Ukraine, where they will be used as base model. In Guatemala, this project can double the national stock of ventilators! The goal is to produce the ventilators by the local production company Talleres Hernandez and provide them to the Rooseveld Hospital in Guatemala City. This local project in Quatemala launched their own website: http://www.respira-guatemala.com/. In the meantime, information is shared with local organisations in various countries as the US, Costa Rica, India, Niger, Mexico and Honduras. More information about the collaboration with Quatemala can be found in the following article, written by TU Delta: https://www.delta.tudelft.nl/article/tu-delft-ventilator-shipped-guatemala 
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

06-01-2021 | 01:57 Aan: We\Visit: Beeldbellen tegen eenzaamheid